Espanyol
Esports Futbol 08/01/2014

L'Espanyol s'adorm en una falta i pateix l''Alcorconazo' (1-0)

Dani Pacheco sorprèn Germán en un xut directe quan semblava que centraria i apropa els madrilenys als quarts de final

Natalia Arroyo
2 min

BarcelonaNo ha sigut cap golejada sonada com el 4-0 contra el Reial Madrid el 2009 ni cap remuntada èpica als penals com als setzens a Granada fa tres setmanes, però l’Alcorcón ha fet de l’Espanyol la seva nova víctima al Municipal Santo Domingo (1-0) per agafar avantatge en l’eliminatòria de vuitens de final de la Copa del Rei. I ho ha fet amb un gol de murri de Dani Pacheco, que ha sorprès el porter Germán amb un xut sec en una falta lateral que tot l’Espanyol s’esperava com una centrada a l’àrea.

Tan fàcil i tan frustrant com això. I tan delicat. L’Espanyol haurà d’arriscar molt per aixecar el complicat marcador advers a Cornellà-el Prat la setmana que ve (encaixar un gol l’obligaria a haver-ne de marcar tres) si no vol ser un altre club de Primera que cau a mans de l’Alcorcón.

Tot i que ha sigut un partit força ensopit, sobretot al primer temps, han sigut els locals qui més mèrits han fet per trencar l’empat a zero. Sense gaires ocasions, però amb més presència a camp rival, l’Alcorcón ha anat omplint l’àrea periquita de centrades que l’Espanyol no sempre ha refusat amb prou contundència.

Thievy ha aparegut al final en una acció individual plena de retalls, insuficient per posar un 1-1 que hauria impedit el desastre periquito. Sergio García, també a la desesperada en els últims minuts, ha fregat el gol però no ha pogut batre Dani Giménez, ni amb un xut massa creuat, ni amb una rematada a l’àrea petita després d’una embolicada acció des de l’esquerra.

Veterà, l’Alcorcón ha sabut gestionar l’1-0 i ha deixat morir el partit amb faltes i pilotes llargues per allunyar el perill de la seva àrea. L’Espanyol s'ha desesperat, conscient del dramàtic cop que estava a punt d’encaixar i que el forçarà a remuntar dimecres.

stats