Futbol
Esports  /  Futbol Masculí 17/05/2016

"La unió fa la força", el lema del projecte comú que fusionarà el Llagostera i el Palamós

Les dues entitats han perfilat a corre-cuita un projecte comú que es dirà CF Palamós-Costa Brava i que han presentat aquest dimarts a la tarda

Natalia Arroyo
3 min
Isabel Tarragó i Joan Pau Pérez, presentant la fusió del Llagostera i el Palamós

PalamósEl Llagostera i el Palamós s'uniran per formar un club únic sota el nom de Club de Futbol Palamós - Costa Brava a partir de la temporada que ve. Les dues entitats, animades pel lema de "la unió fa la força", feia mesos que compartien una idea de projecte comú que fa només una setmana i mitja que ha començat a concretar-se i que s'ha presentat aquest dimarts a la tarda a l'Estadi Municipal de Palamós. La presidenta del Llagostera, Isabel Tarragó, i el màxim dirigent palamosí, Joan Pau Pérez, han comparegut davant dels mitjans de comunicació per exposar les bases d'un projecte de fusió "embrionari" que ha de convertir el futur club en el "més potent de la província", amb un futbol base de més de 600 nens i tres equips sèniors entre Primera Catalana i Segona Divisió.

Si més no, és la intenció dels dos presidents, que s'han mostrat il·lusionats però prudents, perquè el projecte encara ha de ser ratificat en l'assemblea de socis del Palamós (prevista per al 17 de juny) i la Junta d'Accionistes del Llagostera (pendent de concretar data). "Creiem que és oportú i tenim ganes de tirar-lo endavant", ha dit Pérez, mentre que Tarragó s'ha mostrat convençuda del "potencial històric, esportiu i econòmic" que sorgirà de la fusió.

Hi ha molts detalls que encara estan per definir, tot i que ja està perfilat l'escut i el nom (que implicarà la desaparició del nom de Llagostera), així com els colors del futur club, que mantindrà el groc i el blau palamosí com a primera equipació. Està previst que la segona sigui la blaugrana del Llagostera. La futura estructura directiva també serà mixta, amb responsables de cadascuna de les entitats, i en l'àrea esportiva serà Oriol Alsina el cap visible. També es compaginaran els camps d'entrenament i es mantindrà l'activitat, tant a Palamós com a Llagostera, com fins ara. Però tot sota el mateix escut. "La prioritat és que cap nen es quedi sense jugar", han insistit els dirigents, atenent les peticions dels Ajuntaments, que respecten la decisió de dues entitats privades sempre i quan es compleixi aquesta condició.

Compareixença precipitada

El projecte té punts al descobert i necessita alguns dies per seguir avançant. En la pròxima setmana, se seguiran els processos administratius per resoldre les qüestions federatives, però era urgent donar la cara ja. La notícia ha agafat volada a primera hora, després que 'L'Esportiu' i el 'Diari de Girona' hagin avançat l'acord. "Vull deixar clar que el club no es ven", ha assegurat, amb contundència, el president del Palamós, per calmar les reaccions dels que han criticat la fusió perquè embruta la història del club degà de Catalunya. "Mantindrem una clàusula al contracte que ens permetrà marxar si el Llagostera volgués abandonar Palamós".

Però des de Llagostera s'ha facilitat l'acord per respectar aquesta condició històrica del Palamós. Abandonar el municipi no inquieta l'entitat blaugrana, que té com a prioritat créixer estructuralment i ha trobat en el Palamós, necessitat de la solidesa econòmica de la família Alsina-Tarragó però amb instal·lacions i capacitat física per augmentar-les, l'entorn ideal per fer-ho. "Tot el que sigui sumar esforços i multiplicar recursos és positiu, i nosaltres tenim una empenta esportiva molt bona. Estem en un bon moment. Aquest projecte comú ens permetrà millorar potencialment les capacitats dels dos clubs", ha admès Oriol Alsina. Tarragó ha reiterat el desig de l'entitat de construir una Ciutat Esportiva en els terrenys que ja estaven valorant.

El futur Club de Futbol Palamós - Costa Brava està pendent de la capacitat del Llagostera de resistir a la categoria de plata, on ocupa la 20a posició a quatre punts del descens. Queden encara quatre jornades per acabar el campionat. En paral·lel, l'entitat també tindria diversos equips ben situats als següents esglaons: un equip a Tercera Divisió, gràcies a la permanència que es va assegurar el Palamós en l'últim partit, i un altre gairebé segur a Primera Catalana, gràcies a l'esforç del Llagostera B, que té a tocar l'ascens.

stats