Fins quan aguantarà Laporta aquest mal als ulls?: els apunts en calent del Barça-Bayern

Veure els pobres Pedri o Frenkie de Jong empaitant ombres és molt més dolorós que perdre tres punts

3 min
Ronald Koeman, al partit contra el Bayern.

BarcelonaEl Barça va caure amb estrèpit a la Champions League i de manera merescuda davant del Bayern Munic (0-3). A continuació, quatre apunts d'una derrota carregada de contingut que torna a assenyalar els mètodes de l'entrenador barcelonista.

Cruyffisme amb cinc defenses. Tot i que el partit contra el temible equip bavarès no era ni de bon tros definitiu a efectes classificatoris, Koeman va optar només per protegir-se. I és una llàstima. Sortir a no prendre mal, per molt que el rival fos superior, no lliga amb la història del Barça. I, a sobre, al Camp Nou, en el retrobament del soci amb la Champions quasi dos anys després. El "cruyffisme" de l'entrenador, en l'estrena a la màxima competició del primer projecte sota plena responsabilitat de Laporta, va passar per posar cinc defenses i entregar la possessió des de l'inici. Sens dubte, veure els pobres Pedri o Frenkie de Jong empaitant ombres és molt més dolorós que perdre tres punts. ¿Fins quan aguantarà el president aquest mal d'ulls?

Araujo contra Eric. En un context sense pilota, de poca atenció a l'hora de trobar solucions per sortir jugant des del darrere i amb l'equip clavat a camp propi, és lògic que destaquin especialistes com Araujo. El millor home del Barça en la desfeta amb el Bayern va ser l'uruguaià, un central formidable si la prioritat col·lectiva passa per no tenir la iniciativa. El xarrua va ser l'únic que va igualar els duels amb Lewandowski o Sané. A Müller, en canvi, li va costar més detectar-lo. El veterà alemany va inaugurar el marcador al Camp Nou aprofitant-se d'un rebot en Eric Garcia, un perfil de marcador més propositiu (i menys expeditiu) que Araujo. El de Martorell sortirà a les fotos perquè li falta contundència, però sobretot pels plantejaments propis que no potencien precisament les seves virtuts.

Eric García pugnant amb Musiala al partit contra el Bayern.

Superació absoluta. Tornant al cruyffisme de dubtosa etiqueta, el Barça va acabar la seva primera participació a la Champions 21-22 sense provar els guants de Neuer. Cap xut a porteria en 90 minuts dels blaugranes, que a més ja duen tres derrotes gruixudes seguides al seu camp a la màxima competició (0-3, 1-4 i 0-3) contra rivals de primer nivell (Juventus, PSG i Bayern). Per trobar una dada d'inoperància ofensiva equiparable a la Copa d'Europa cal remuntar-se a la temporada 03-04, la primera del primer mandat de Laporta. Si el que va venir anys després torna a repetir-se, recordarem aquesta nova desfeta contra el Bayern com un disgust necessari.

Poca broma amb Jordi Alba. En defensa, Araujo va evitar un forat més gran per a Ter Stegen. I en atac, amb el debutant Luuk de Jong i amb Memphis lluny de qualsevol incidència, va ser Jordi Alba el principal motor de perill, per petit que fos, per a la porteria de Neuer. I això que el lateral de l'Hospitalet arribava just de forces per culpa, segons el diari Sport, d'uns mals de panxa la vigília del matx. Tot i el contratemps, Koeman el va forçar d'inici i va lamentar que es lesionés a la segona part. Poca broma, perquè Alba no té un relleu al primer equip, i a Lisboa, a finals de mes, el marge d'error per aconseguir el pas als vuitens de la Champions serà més aviat petit.

stats