Futbol
Esports Futbol 18/12/2012

La Lliga de Futbol rebrà 8 milions d'euros menys de la recaptació de la Travessa la temporada vinent

Aquest dimarts, el president de l'LFP i del Consell Superior d'Esports han explicat l'acord, que permetrà destinar aquests diners a altres necessitats esportives

Efe
1 min

MadridLa Lliga de Futbol Professional (LFP) rebrà vuit milions d'euros menys de la recaptació de la travessa la temporada 2013-2014, segons ha explicat aquest dimarts el president del Consell Superior d'Esports (CSD), Miguel Cardenal, amb el seu homòleg a la patronal de clubs, José Luis Astiazarán.

Cardenal ha agraït "el gest i el sentit de responsabilitat" dels clubs de futbol i ha assegurat que aquest és "un pas transitori, que no té vocació de permanència", ni tampoc contrapartida per als equips de futbol.

El president del CSD ha recordat que davant la reducció del pressupost d'aquest organisme per al 2013, l'acord anunciat permetrà atendre altres necessitats del món de l'esport, com els campionats escolars o l'esport base.

Per la seva banda, Astiazarán ha destacat "l'esforç dels clubs més petits" en acceptar la reducció dels ingressos de les travesses, concepte pel qual l'LFP percep el 10% de la recaptació i pel qual té previst obtenir aquesta temporada uns 35 milions d'euros.

Com a mínim un terç d'aquesta quantitat es destina a cancel·lar el préstec que la patronal va sol·licitar per liquidar el pla de sanejament (1990), un altre terç es destina a inversions en mesures de seguretat en els estadis, i l'últim terç es reparteix entre els clubs o s'utilitza per gestionar la competició.

Des de l'abril del 2010, després de l'acord entre l'LFP i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), si hi ha excedent en la partida reservada a les mesures de seguretat es destina a pagar els deutes dels clubs amb els jugadors.

stats