FUTBOL
Esports  /  Futbol 17/05/2018

Luis Rubiales, nou president de la Federació Espanyola de Futbol

S'ha imposat a l'altre candidat, Juan Luis Larrea, per majoria absoluta

Ara
1 min
Luis Rubiales, elegit com a nou president de la Federació Espanyola de Futbol

BarcelonaLuis Rubiales ha sortit elegit aquest dijous com a president de la Reial Federació Espanyola de Futbol després d'imposar-se a l'altre candidat, Juan Luis Larrea, en una primera votació en què ha aconseguit la majoria absoluta. Rubiales ha aconseguit 80 vots (10 més que els 70 que garanteixen la majoria absoluta), mentre que Larrea s'ha quedat amb 56. Hi han hagut dues absències (els futbolistes Pedro León, de l'Eibar, i Iago Aspas, del Celta) i un vot en blanc. El Barça ha felicitat Rubiales per la seva victòria mitjançant les xarxes socials.

Rubiales es mantindrà en el càrrec fins al 2020, quan se celebrin uns nous comicis. La seva intenció és dotar d'un "salt de qualitat" la Federació perquè els pròxims anys estigui "al capdavant d'Europa". Per fer-ho, promet trobar el vincle amb un projecte que "pensi en els ingressos a través del negoci, però sense oblidar els aficionats", a qui considera part fonamental d'aquest esport.

Rubiales havia promogut una moció de censura contra Ángel María Villar que no es va arribar a votar perquè l'anterior president de la Federació Espanyola va ser retirat del càrrec per estar imputat per prevaricació, apropiació indeguda i malversació. Rubiales s'ha manifestat obert a "obrir les relacions" amb el president de la Lliga, Javier Tebas, que el va criticar per no estar "preparat ni capacitat per ser el president".

stats