FUTBOL
Esports  /  Futbol Masculí 03/12/2015

"Gran part de la culpa és de la Federació": la premsa busca els culpables del cas Txérixev

Els articles d'opinió carreguen contra la Federació i contra Florentino Pérez, als quals culpen d'una possible exclusió de la Copa del Rei

Nuria García
3 min
Denis Txérixev celebra el gol que va marcar al Ramon de Carranza contra el Cadis / DENIS DOYLE / GETTY

BarcelonaL'alineació indeguda del rus Denis Txérixev, que pot provocar que el Reial Madrid sigui eliminat de la Copa del Rei, és el tema que centra gran part dels articles d'opinió de la premsa esportiva d'aquest dijous.

Certa premsa madrilenya busca culpables de la situació fora del club. És el cas de José Vicente Hernáez, que titula el seu article a 'Marca' "Gran part de la culpa és de la Federació". "D'aquestes coses només n'hauríem de culpar la Federació de Villar. A l'hora de treure jugadors al clubs, ho fa tot sola, però després no fa res per a ells", diu, i afegeix: "Una de les coses que haurien de fer abans d'una eliminatòria copera és advertir tots els participants dels jugadors castigats, sobretot si s'arrosseguen sancions de la temporada passada".

Per a Enrique Ortego, també a 'Marca', apunta a la llotja i a la banqueta: "Al Madrid és difícil saber qui és el responsable per com de complexa és l'organització de la seva direcció esportiva, secretaria tècnica o com en vulguin dir". Ortego afegeix: "El jugador també ha comès el seu pecat, per molt que hagin passat uns mesos i hagi canviat de club. Es tracta de la seva carrera, no de la del seu veí".

A l''As', el seu director, Alfredo Relaño, es pregunta: "Per què passa això?", i busca respostes: "En part, per mala sort, a més d'una badada col·lectiva que no té res d'estrany en un equip que no té cap estructura tècnica. Hi ha un president com un Rei Sol, i entre ell i l'entrenador, un llarg buit". "Si hi ha un club al qual li pot passar això és el Madrid. El Madrid no és al futbol. ÉS a la llotja i al màrqueting", conclou.

Per la seva banda, Tomás Roncero diu que "si avui ressuscités Santiago Bernabéu, no deixaria canya dreta", i afegeix: "El seu Madrid ens l'han segrestat fins a convertir-lo en objecte de burla i mofa universal. No crec que Florentino tingui el valor de fer avui una conferència de premsa per dir que la culpa d'aquest ridícul sense fronteres és de la premsa". Roncero conclou: "Ara decidiran els juristes i tant de bo el Madrid segueixi en la competició pel bé del futbol, però ningú pot frenar aquesta incontrolable hemorràgia de prestigi...".

També a l''As', Marco Ruiz escriu: "El nou ridícul per un dèficit en la gestió del Madrid com a entitat, aquesta vegada amb l'ombra de l'alineació indeguda de Txérixev, torna a encendre el debat al voltant d'un model, el del 'Florentinat', que molts socis entenen que està esgotat".

Pel que fa a la premsa catalana, a l''Sport', Lluís Miguel Sanz apunta a Florentino Pérez. "Fa la sensació que aquestes coses només li poden passar al Madrid. I si queden fora de la Copa als despatxos, les responsabilitats no només podran quedar-se en la dimissió o cessament de Chendo", diu, i acaba comentant: "Realment, és de pel·lícula italiana còmica i surrealista".

A 'Mundo Deportivo', Francesc Aguilar diu que el Madrid va "protagonitzar un altre ridícul històric". "Aquesta nova pífia ha fet la volta al món. És una relliscada molt més gran que quan Jorge Valdano va alinear quatre futbolistes extracomunitaris a la vegada", afegeix, i conclou: "L''ésser superior' [Florentino Pérez] està acumulant una sèrie d'episodis que deixen en mal lloc un club que no és el que era, ni tan sols als despatxos".

stats