Baròmetre del CEO
Esports Futbol 05/04/2023

La meitat dels catalans són del Barça i només el 3% de l'Espanyol o del Girona

El Madrid continua sent el segon club de Catalunya en nombre de seguidors

2 min
Pedri celebrant el gol a La Ceràmica.

BarcelonaAquest dimecres el Barça i el Madrid es jugaran l'accés a la final de la Copa del Rei de futbol masculí. Un partit que segur serà seguit a tot el món, però especialment a Catalunya: aquests són precisament els dos equips que més seguidors hi tenen. Gairebé la meitat dels catalans (49%) són del Barça, i el Madrid, a molta distància, s'emporta el segon lloc de la llista amb un 8%.

L’equip de futbol preferit dels catalans

FC Barcelona

49

Reial Madrid

8

RCD Espanyol

2

Girona Futbol Club

1

Altres

5

Cap

35

49

FC Barcelona

8

Reial Madrid

2

RCD Espanyol

1

Girona Futbol Club

5

Altres

35

Cap

49

FC Barcelona

8

Reial Madrid

2

RCD Espanyol

1

Girona Futbol Club

5

Altres

35

Cap

No és estrany veure els blancs en la segona posició a Catalunya, perquè ja ho havien estat històricament sempre que s'havia anat fent aquesta pregunta a les enquestes. El Madrid, doncs, supera els altres equips catalans de Primera Divisió: l'Espanyol és el tercer de la llista amb només el 2% i té a tocar el Girona –amb qui es va enfrontar el cap de setmana passat en Lliga–, que és el favorit per a l'1% dels catalans, i això que la demarcació de Girona concentra el 10% de la població total de Catalunya.

Els blaugranes, doncs, que lideren amb mà de ferro les lligues masculina i femenina de futbol, s'emporten bona part de la simpatia dels seguidors catalans, però no és gens menyspreable la dada de les persones que no senten els colors de cap equip: un 35% responen a l'enquesta que ni Barça, ni Madrid, ni futbol.

Ara bé, per a qui afirma seguir aquest esport, el barcelonisme dels catalans és transversal: tres de cada quatre persones a les quals agrada el futbol són del Barça. Antigament, quan es feia aquesta pregunta, acostumava a colar-se entre les respostes un equip de fora de Catalunya: el Betis. Avui ja no forma part dels equips més seguits pels catalans i, a part del Reial Madrid, només treuen el cap l'Athletic Club de Bilbao i l'Atlètic de Madrid.

Els lleons tenen un 1,38% de seguidors entre els 35 i els 49 anys, i en el cas dels matalassers superen l'1% en tres franges d'edat: la més jove (18-24 anys), la de 35-49 i també la dels més grans de 64.

stats