FUTBOL
Esports  /  Futbol 22/03/2019

El jutjat mercantil de Tarragona accepta la declaració del concurs voluntari del Reus

El magistrat nomena un administrador concursal perquè assumeixi la direcció del club

Acn
2 min
Curt Onalfo, nou president del Reus Deportiu, s'ha reunit amb els jugadors del primer equio

TarragonaEl jutjat mercantil de Tarragona ha declarat el concurs voluntari del Club de Futbol Reus Deportiu. En una resolució dictada dijous, el magistrat considera que la documentació aportada confirma l’estat d’insolvència actual de la societat i justifica la petició que el club va fer a principis de març per declarar-se en concurs. El jutge ha nomenat un administrador concursal perquè assumeixi la direcció de l’entitat i, alhora, ha suspès els actuals propietaris de les facultats d’administració i disposició del patrimoni del club. El magistrat ho justifica pel fet que, recentment, el club ha estat objecte de compra –per part d’uns inversors nord-americans.

Tot i això, el titular del mercantil no entra a valorar les regularitats del procés d’adquisició ni les possibles conseqüències que això pugui tenir en el procediment concursal.

El magistrat ha nomenat administrador concursal la societat Verae Advocats i Economistes, la qual, si accepta l’encàrrec, haurà de comunicar la identitat de la persona que representarà i assumirà la direcció de les tasques.

La primera actuació que haurà de dur a terme l’administrador és determinar si el club té prou bens i drets per pagar les despeses i les costes del concurs. Tot seguit, haurà d’elaborar en dos mesos el preceptiu informe de l’administració concursal.

Aquest document haurà d’incloure aspectes com l’estat de compatibilitat, valoracions, memòries, inventaris de la massa activa, un llistat de creditors, una valoració de l’empresa i, si fos el cas, una avaluació de les propostes de conveni o un pla de liquidació del Reus Deportiu.

En la interlocutòria, el magistrat fa constar un advertiment a l'entitat sobre el deure de col·laborar i d’informar de tot allò que els sigui requerit en relació al concurs. A més, cal garantir a l’administrador l'accés lliure a les instal·lacions i la possibilitat de revisar la comptabilitat i tota la documentació que requereixi.

El 6 de març, el Club de Futbol Reus Deportiu SAD va presentar concurs voluntari de creditors al deganat dels jutjats de Tarragona. L'entitat va acreditar un passiu inicial de gairebé 7,87 M€ i un actiu inicial de 5,4 M€. El club va iniciar el procediment el 2 de novembre del 2018, quan va entrar en preconcurs.

stats