Futbol - Eurocopa

Morata, d’ase dels cops de l’afició a indiscutible

Luis Enrique manté l’aposta pel davanter, que ha rebut moltes crítiques

À.G.
2 min
Álvaro Morata durant el partit contra Suècia.

BarcelonaLuis Enrique no acostuma a canviar el seu full de ruta per un mal resultat. Després que l’empat contra Suècia col·loqués Álvaro Morata al centre de la diana de les crítiques, el seleccionador espanyol va sortir ahir en defensa seva. “Morata serà titular. Li he dit que segueixi fent el mateix que fins ara i que ens aporti les mateixes coses, tant en atac com en defensa. El nostre equip estarà format per Morata i deu jugadors més. Demanaria al públic que em xiuli a mi si veu apatia, si veu que no tenim ganes de córrer o que l’organització és un desastre”, va dir l’asturià.

Tossut per a alguns, fidel a les seves idees per a altres, Luis Enrique creix amb les crítiques i vol transmetre tranquil·litat a Morata, que seguirà jugant almenys una temporada més al Juventus. “Hi ha coses que no s’entenen, de vegades. Jo soc el primer que soc autocrític i que després d’un partit quan tinc una ocasió clara em costa dormir i hi estic donant voltes al cap. El millor d’això és que tens una altra oportunitat, i segurament en tindré més. Estic molt motivat, més que mai, i l’única cosa que li puc demanar a la gent que vagi a l’estadi és que donin suport a la selecció, que els necessitem”, va dir el davanter.

“Qualsevol persona que em conegui o que m’hagi vist sap el que significa per a mi portar la samarreta de la selecció. Espero que la gent ens doni suport perquè necessitem guanyar per ser a la següent ronda. Nosaltres volem arribar a la final i guanyar-la”, confessa Morata, que s’ha convertit en l’ase dels cops d’una afició que s’impacienta molt quan els davanters fallen oportunitats de gol. El rival d’aquest dissabte (21 h, Tele5) serà Polònia. “Hem fet una bona setmana d’entrenaments i estem contents amb la feina que estem fent. Jo li agraeixo la confiança a Luis Enrique. La pilot podrà entrar o no, però el que puc assegurar, i ell ho sap, és que jo ho donaré tot. Per a això sempre pot comptar amb mi”, es defensa.

Kodro defensa el seu talent

Meho Kodro, exdavanter del Barça, la Reial Societat i el Tenerife, confia en les possibilitats de la selecció espanyola. “No va ser un bon dia per als davanters espanyols, sens dubte, ni per Morata ni per a Gerard Moreno. Però jo crec que no s’ha de criticar tant, sobretot a Morata, que és un bon jugador”, demana.

La selecció espanyola va rematar 15 vegades contra Suècia, però no va ser capaç de marcar cap gol. El combinat de Luis Enrique, que va ser molt crític amb l’estat de la gespa, necessita millorar la seva producció ofensiva per no complicar-se la seva classificació. El tècnic va recuperar ahir Sergio Busquets, que va viatjar fins a Sevilla amb la resta de l’expedició després de superar el coronavirus.

“L’equip és jove, hi ha hagut molts canvis i és una aposta de futur. Però la selecció espanyola no renunciarà fàcilment a aquesta Eurocopa. A mi em sembla un equip molt competitiu, disposat a fer grans coses. Poden competir contra qualsevol rival i arribar lluny en aquesta Eurocopa”, assegura Kodro, que actualment és l’entrenador del Lausanne suís.

stats