Calendari, horaris, televisió: informació pràctica sobre el Mundial de Qatar

El primer Campionat del Món que es jugarà a mitja temporada tindrà quatre setmanes de competició

Carlos Ticó
3 min
El Brasil és la principal amenaça de l’última oportunitat de Messi

BarcelonaLa cita esportiva més important i esperada de l'any ja arriba. Aquest diumenge 20 de novembre comença el Mundial de Qatar 2022 i els clubs de futbol ja han aturat la maquinària de cara al gran esdeveniment. Una Copa del Món diferent, que es jugarà a mitja temporada, durarà quatre setmanes i acabarà el 18 de desembre a la gran final que acollirà l'estadi de Lusail.

Quan comença el Mundial de Qatar?

El Mundial començarà amb 32 equips a partir del pròxim 20 de novembre. El dia d'obertura acollirà un sol partit, el matx que disputaran la selecció amfitriona de Qatar i l'Equador, del Grup A, a les 17 h. Cal destacar que, en horari d'hivern, entre Catalunya i Qatar hi ha dues hores de diferència. La primera jornada del torneig tindrà lloc fins al 24 de novembre, amb quatre partits cada dia —excepte el primer dia, que només hi haurà un partit, i el segon, que es jugaran els tres duels restants dels grups A i B.

Quan juga l'Espanya de Luis Enrique al Mundial de Qatar?

La selecció espanyola de Luis Enrique competirà per la primera plaça del grup E. A la primera jornada del campionat, Espanya jugarà el seu partit de benvinguda davant Costa Rica i ho farà en qualitat de local. El matx es disputarà el 23 de novembre, a partir de les 17 h (19 h hora de Qatar). El gran duel del grup E serà el que disputaran Espanya i l'Alemanya de Hansi Flick a la segona jornada de la fase de grups, el diumenge 27 de novembre a les 20 h (22 h hora de Qatar). Finalment, la roja tancarà la lligueta l'1 de desembre a les 20 h contra el Japó, un equip que sol donar sorpreses en les cites mundialistes, però que ho tindrà complicat davant dels dos gegants del seu grup.

Quan juguen les seleccions favorites del Mundial de Qatar?

El Brasil, considerada una de les seleccions cridades a guanyar el títol, voldrà oferir una bona imatge. Primer ho haurà de fer davant dels seus rivals del grup G. A la primera jornada de la competició, els de Tite jugaran contra Sèrbia, un equip amb ínfules de revelació en què destaquen figures com Vlahovic, Milinkovic-Savic, Tadic o Jovic. La canarinha i els balcànics disputaran el seu primer partit el 24 de novembre a les 20 h. Després, el Brasil jugarà amb Suïssa el 28 de novembre, a les 17 h. Finalment, els sud-americans buscaran certificar la seva classificació als vuitens de final davant del Camerun, el dia 2 de desembre a les 20 h.

D'altra banda, serà complicat i inesperat repetir la maledicció del campió, aquest any. En els últims Mundials s'ha vist com les seleccions que defensaven títol queien en la fase de grups de la següent edició (Alemanya el 2018, Espanya el 2014 i Itàlia el 2010). França, la vigent campiona, arriba amb aires de favorita, i està cridada a trencar aquesta malastrugança primer contra Austràlia, el 22 de novembre a les 20 h. A la segona jornada, els de Deschamps, Mbappé o Dembélé jugaran amb Dinamarca el 26 de novembre a les 17 h, i finalment, la tercera cita dels francesos serà contra Tunísia, el 30 de novembre, a partir de les 16 h.

Quin camí tindrà l'Argentina de Leo Messi en el Mundial de Qatar?

Aquesta serà, probablement, l'última oportunitat que tindrà Leo Messi per aixecar una Copa del Món. Grans seleccions com el Brasil, França, o fins i tot altres equips interessants com Anglaterra, Espanya, Alemanya o Bèlgica seran possibles obstacles importants en el seu camí. Tanmateix, l'Argentina porta una històrica dinàmica de 35 partits sense conèixer la derrota. Els de Scaloni buscaran allargar la bona ratxa durant el torneig, en primer lloc, davant de l'Aràbia Saudita a la primera jornada de la fase de grups, el 22 de novembre a les 11 h. La segona jornada del grup C enfrontarà el combinat albiceleste i la selecció mexicana del Tata Martino el 26 de novembre a partir de les 20 h. Finalment, Messi i Lewandowski es veuran les cares en el partit entre Polònia i Argentina del 30 de novembre, a partir de les 20 h.

Quan es juguen les eliminatòries del Mundial de Qatar?

Un cop classificades per a la següent ronda, les dues primeres seleccions de cada grup jugaran els vuitens de final. Aquesta primera fase eliminatòria es disputarà els dies 3, 4, 5 i 6 de desembre, amb dos partits cada dia.

Vuitens de final

Partits del 3 de desembre:

Primer del grup A vs. Segon del grup B: 16 h

Primer del grup C vs. Segon del grup D: 20 h

Partits del 4 de desembre:

Primer del grup D vs. Segon del grup C: 16 h

Primer del grup B vs. Segon del grup A: 20 h

Partits del 5 de desembre:

Primer del grup E vs. Segon del grup F: 16 h

Primer del grup G vs. Segon del grup H: 20 h

Partits del 6 de desembre:

Primer del grup F vs. Segon del grup E: 16 h

Primer del grup H vs. Segon del grup G: 20 h

Vuitens de final

Partits del 3 de desembre:

1r del grup A vs. 2n del grup B: 16 h

1r del grup C vs. 2n del grup D: 20 h

Partits del 4 de desembre:

1r del grup D vs. 2n del grup C: 16 h

1r del grup B vs. 2n del grup A: 20 h

Partits del 5 de desembre:

1r del grup E vs. 2n del grup F: 16 h

1r del grup G vs. 2n del grup H: 20 h

Partits del 6 de desembre:

1r del grup F vs. 2n del grup E: 16 h

1r del grup H vs. 2n del grup G: 20 h

Vuitens de final

Partits del 3 de desembre:

1r del grup A vs. 2n del grup B: 16 h

1r del grup C vs. 2n del grup D: 20 h

Partits del 4 de desembre:

1r del grup D vs. 2n del grup C: 16 h

1r del grup B vs. 2n del grup A: 20 h

Partits del 5 de desembre:

1r del grup E vs. 2n del grup F: 16 h

1r del grup G vs. 2n del grup H: 20 h

Partits del 6 de desembre:

1r del grup F vs. 2n del grup E: 16 h

1r del grup H vs. 2n del grup G: 20 h

Els 9 i 10 de desembre es disputaran els quatre partits corresponents als quarts de final. Els dies 13 i 14, les semifinals. La final se celebrarà el 18 de desembre a les 16 h.

En quin canal de televisió es poden veure els partits del Mundial de Qatar?

Televisió Espanyola, a través de La1, oferirà en obert 20 dels 64 partits de tot el campionat, inclosos els que jugui la selecció espanyola, alguns dels vuitens de final, dels quarts, les semifinals i la final. En paral·lel, hi ha dues maneres de veure tots els duels. Una és a través de la plataforma Movistar Plus, que ja permet mirar tots els partits de la Lliga espanyola i la Champions League, i l'altra amb l'abonament especial a l'app Gol Mundial que posa a disposició Mediapro per un preu tancat de 19,99 euros.

stats