Esports Futbol 16/02/2019

El Nàstic suma un valuós punt al camp del Deportivo (1-1)

Els d'Enrique Martín han aconseguit l'empat gràcies al gol de Luis Suárez

Els jugadors del Nàstic celebren el gol contra el Dépor

La CorunyaEl Nàstic ha sumat un valuós punt al camp del Deportivo (1-1) després d'aconseguir empatar en la recta final del partit. Els tarragonins, amb tot, continuen a la cua de la classificació.

Els blanc-i-blaus s'han avançat en els primers minuts del segon temps, però s'han tancat enrere després, han jugat amb foc i s'han acabat cremant amb un gol de Luis Suárez que ha acabat precipitant una anada i vinguda amb dues ocasions claríssimes, una per a cada equip: els locals l'han estavellat al travesser i els tarragonins han fallat el que podria haver sigut el gol del triomf.

El Deportivo ha aclaparat el rival en la primera mitja hora de joc, però ha sigut incapaç de rendibilitzar les aproximacions a la porteria de Bernabé. Els corunyesos han buscat les bandes, les centrades de Saül i els xuts de Borja Vall, mentre el Nàstic es defensava com podia.

Tot i les arribades del Deportivo, Bernabé només ha hagut de treballar als 19 minuts per atrapar en dos temps un llançament de Borja Valle a la mitja volta des de la frontal de l'àrea. L'ocasió més clara l'ha desaprofitat a l'equador del primer període Quique González. Salva ha rebutjat malament a l'àrea i el davanter del Deportivo, amb tota la porteria al davant, ha rematat incomprensiblement desviat.

El Nàstic ha aconseguit sortir de la cova després de la mitja hora de partit, quan ha aconseguit perdre la por del Deportivo. L'equip tarragoní ha avisat amb un contraatac que ha tallat a temps Saül a l'àrea després d'haver-se equivocat prèviament al centre del camp i, als 38 minuts Dani Giménez ha hagut de treballar per bloquejar un xut de Javi Márquez, l'únic dels d'Enrique Martín en el primer temps.

El que no ha pogut trobar el Deportivo abans del descans ho ha aconseguit en poc més de tres minuts del segon període. Ha tocat i tocat la pilota, l'ha rebut Didier Moreno a la banda dreta, s'ha recolzat en David Simón i aquest ha assistit Edu Expósito, que amb una rosca ha superat Bernabé. El gol ha deixat atordit el Nàstic i el Deportivo hauria pogut enllestir el partit, però gràcies a Bernabé els tarragonins han continuat vius.

Enrique Martín ha fet debutar Kanté a falta d'una mica més de mitja hora per al final i el veneçolà Mikel Villanueva ha posat a prova (min. 56) Dani Giménez amb un xut llunyà que el porter ha pogut tallar.

Els locals s'han replegat en excés a la recta final del segon període, fins i tot amb els onze jugadors en camp propi, i això ha donat vida al Nàstic. L'equip de Natxo González ha perdonat la sentència als 83 minuts en una rematada del veneçolà Christian Santos, i el conjunt català ha sorprès pràcticament en l'acció següent amb un cop de taló de Kanté que ha convertit en gol Luis Suárez.