Futbol

"La nena ja ha arribat": la selecció espanyola toca la fibra per 'celebrar' que torna a Catalunya

Campanya emotiva de la RFEF per vendre entrades de l'Espanya-Albània del 26 de març a l'RCDE Stadium

ARA
2 min
L'RCDE Stadium, seu del partit d'Espanya contra Albània.

BarcelonaLa selecció espanyola absoluta de futbol tornarà a jugar a Catalunya el 26 de març, coincidint amb la tradicional aturada de les competicions de clubs de la primavera. El partit es disputarà a l'RCDE Stadium, amb capacitat per a 40.000 persones, i enfrontarà l'equip de Luis Enrique Martínez, amb una destacada presència de futbolistes del Barça, contra la selecció d'Albània. El duel serà amistós i no tindrà cap valor competitiu, però suposa un fet històric perquè es convertirà en el primer partit que Espanya juga en un estadi català des del 2004. És a dir, 18 anys després de l'última vegada.

Amb motiu de l'efemèride, i per començar a vendre entrades a poc més d'un mes per al partit, la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) ha publicat un vídeo promocional als seus canals oficials. El contingut no posa èmfasi en el bon joc del conjunt de Luis Enrique. Tampoc en la irrupció de Gavi o Pedri González, dos jugadors del Barça, o en el bon moment de Sergi Darder i Raúl de Tomás, dos seleccionables que són ídols al lloc on es disputarà el partit: l'estadi de l'Espanyol. L'insight de la campanya busca tocar la fibra amb una ficció sobre una jove de 18 anys que convida el seu avi a veure in situ la selecció a Cornellà-El Prat. Una història de llagrimeta, vaja.

La peça audiovisual, perfectament produïda amb una música nostàlgica de fons, es posa en la pell d'un home d'edat avançada que es prepara per anar a l'estadi a veure l'Espanya-Albània en companyia de la seva neta, que va néixer coincidint amb l'Espanya-Perú del 2004 a Montjuïc, l'últim partit que el combinat estatal va jugar en terres catalanes. "La nena ja ha arribat" és el leitmotiv de la campanya. La frase que l'avi va escoltar fa 18 anys, quan el van avisar que la seva neta havia arribat al món mentre ell es disposava a entrar a l'Estadi Olímpic, i que també sent quan la jove, ara major d'edat, l'espera a la porta de casa per dur-lo al camp amb una bufanda d'Espanya. "Barcelona i la selecció espanyola, 18 anys després: ens ho devíem", rebla el vídeo, que no ensenya ni una sola imatge futbolística.

Espanya a Catalunya, poc habitual

El partit entre la selecció absoluta i Albània servirà per preparar el Mundial de Qatar i serà el primer a Catalunya en gairebé dues dècades. No cal dir que la roja ha canviat de dalt a baix en relació a l'última representació del 2004, en què els homes que llavors entrenava Iñaki Sáez van superar el Perú amb gols de Rubén Baraja i Joseba Etxeberria, dos exjugadors que ara fan de tècnics a Segona Divisió: l'un va ser destituït fa un any i escaig al Saragossa, mentre que l'altre encara aguanta a la banqueta del Mirandés. Abans d'aquest partit a l'Estadi Olímpic, la selecció absoluta havia jugat a Catalunya el 1975, quan el desaparegut Sarrià va acollir un Espanya-Dinamarca (2-0), i el 1980 al Camp Nou, amb derrota local contra Anglaterra (0-2). El 1969, amb Francisco Franco en plena forma com a cap de govern i un oponent que ja no existeix, Iugoslàvia, sí que es va celebrar un triomf (2-1). L'estadi culer també va acollir la final olímpica del 1992, en què el combinat estatal, format per jugadors sub-23, es va imposar per 3-2 a Polònia.

stats