Esports Futbol 10/10/2021

Neymar: “No sé si tinc la capacitat mental per seguir sent futbolista”

El davanter del PSG concedeix una sèrie d’entrevistes a DAZN en què se sincera

L.B.
2 min
Neymar durant un partit de Champions amb el París Saint-Germain: el brasiler seguirà al conjunt francès fins al 2025.

BarcelonaNeymar Jr. va fer saltar la sorpresa ahir amb unes declaracions en un documental exclusiu de DAZN. El davanter de la selecció brasilera es va sincerar pel que fa al seu futur i va reconèixer: “Crec que Qatar 2022 serà el meu últim Mundial perquè no sé si tinc la capacitat mental per continuar sent futbolista”. “Ho faré tot per arribar-hi bé, per guanyar amb el meu país, per fer realitat el somni que he tingut des de nen, i espero poder aconseguir-ho”, va afegir després d’explicar que, probablement, l’any vinent deixarà la selecció. 

Reobre el debat sobre la salut mental

L’afirmació, que ha sorprès el món de futbol, el brasiler la va fer entre riures, amb les mans juntes i sense mirar directament a càmera. La raó de la decisió és l’afectació que té en la seva salut mental dedicar-se al futbol d’elit. Són molts els esportistes que a poc a poc van obrint camí i explicant el que significa dedicar-se a qualsevol esport en aquest nivell d’exigència i la fortalesa mental que fa falta per suportar-ho. 

Un dels primers a fer-ho va ser Andrés Iniesta. L’exblaugrana va confessar que durant més d’un any va patir depressió. Com ell, Àlex Abrines, Simone Biles, Ricky Rubio, Michael Phelps i Naomi Osaka, entre d’altres, han explicat al món com se senten i han fet reflexionar sobre com afecta a la salut mental l’esport d’alt rendiment. Molts d’ells han volgut obrir un camí perquè altres en puguin parlar i així trencar tabús i barreres. 

Retirada amb 30 anys

Si Neymar compleix la seva predicció, podria abandonar el futbol amb 30 anys després de jugar l’hivern del 2022 el Mundial de Qatar, que seria el tercer de la seva carrera després dels que va disputar al Brasil el 2014 i a Rússia el 2018. 

En el primer, només va poder jugar fins a quarts de final, ja que va patir una greu lesió a l’esquena després de rebre un cop de Juan Camilo Zúñiga en el partit en què el Brasil s’enfrontava a Colombia. La selecció canarinha no va passar de semifinals; es va adjudicar el quart lloc. En canvi, en el Mundial de Rússia, el Brasil només va arribar fins a quarts de final, on va caure eliminat contra Bèlgica en un enfrontament que va comportar moltes crítiques per a l’actuació de Neymar. Si es fa realitat la intenció del davanter, el Mundial de l’any vinent a Qatar serà l’últim per a l’exblaugrana. 

L’entrevista del crac brasiler s’emmarca dins del documental Neymar Jr. and the line of kings, que es va estrenar ahir a la plataforma. A través d’una sèrie d’entrevistes amb el davanter del PSG, aquest llargmetratge relata la història de les grans estrelles de la història del futbol brasiler en els últims 70 anys. El primer de tots, Neymar.

stats