Kings League
Esports Futbol 31/03/2023

"No podem oferir-li la glòria que es mereix": el Sants rescindeix el contracte de l'MVP de la Kings League

El club barceloní adverteix que podria obligar a escollir una de les dues competicions als jugadors que vulguin participar a la lliga de Piqué

3 min
Jugadors de El Barrio celebrant un gol.

BarcelonaFutbol català o Kings League? Aquest és el debat que s'ha obert arran de l'anunci de la Unió Esportiva Sants, equip de la Tercera Federació, de rescindir de mutu acord el contracte de Cristian Ubón, davanter de 22 anys que en els últims mesos ha compaginat l'activitat amb el Sants i amb El Barrio, l'equip amb el qual va guanyar la Kings League i amb el qual es va proclamar MVP. Ubón no ha tardat a trobar equip, ja que poques hores després ha firmat amb la UD Gornal, el filial de L'Hospitalet, que juga a Segona Catalana.

"Nosaltres no podem oferir-li l'èxit que es mereix i ell no vol perjudicar més l'equip al no sentir-se amb la mentalitat adequada per continuar jugant defensant els nostres colors", ha escrit el Sants en un comunicat on anuncia la desvinculació del futbolista. Com ha passat amb altres jugadors d'equips modestos del futbol català, Ubón va demanar al seu club permís per poder disputar els partits de la Kings League.

"La seva situació havia estat molt correcta fins dissabte al vespre. Quan va sortir la Kings League, va demanar permís i l'hi vam concedir, sempre que tingués en compte i prioritzés el Sants. Dissabte, però, va enviar un missatge a l'entrenador comunicant que no vindria a jugar un partit molt important per al club, perquè estem en posicions de descens i jugàvem contra un rival directe, el Vilafranca", deia el president del Sants, Joan Forcadell, al programa Què t'hi jugues?. Ubón podria haver jugat amb el Sants diumenge al matí i haver arribat a temps per a la final four de la Kings League, que es va disputar a la tarda al Camp Nou. "No ens ha agradat la falta de compromís amb el club i amb els seus companys de vestidor", lamentava Forcadell. El Sants, amb qui Ubón tenia contracte, ha admès que els seus companys d'equip se sentien "traïts" tot i ser conscients que ells "haurien fet el mateix".

Poques hores després, la junta directiva del Sants s'ha reunit amb el jugador i ha emès el comunicat on asseguren que es troben enmig "d'una confrontació entre el futbol purista i la Kings League". L'entitat barcelonina ha mostrat la seva preocupació per l'afectació que la nova lliga de Gerard Piqué pot tenir sobre el futbol català. "Com a entitat hem de defensar els nostres interessos i els del futbol català. Està molt bé que muntin aquestes previsions, però amb aquestes idees potser hauríem d'ajudar una mica el futbol base de tots els clubs. Ara ja parlen d'una lliga femenina i de nois més joves... ¿No tindrem nois per al futbol base? ¿Tots voldran sortir per la televisió?", criticava el president del Sants.

"No som gilipolles", en resposta al Kun Agüero

L'entitat barcelonina ha anticipat que canviaran el protocol de cara als jugadors que vulguin participar en pròximes edicions de la Kings League. "Si això torna a passar, els clubs ja funcionarem d'una altra manera. Però aquest any ens ha agafat amb la temporada ja iniciada, amb les mans lligades", ha assegurat. El Sants, per tant, podria no ser l'únic club que obligui els seus jugadors a escollir: o bé seguir en el futbol català o bé participar exclusivament a la nova competició de futbol 7.

El respecte que demana el Sants contrasta amb els insults que l'exjugador del Manchester City i del Barça Sergio Agüero –president d'un dels clubs de la Kings League, el Kunisports– va proferir cap al president del club pel cas Ubón: "Jo no conec el president, però és bastant gilipolles. ¿Com li vols negar aquesta experiència, jugar al Camp Nou? L'endemà hi aniria i l'enviaria a prendre pel sac". El club ha reivindicat els seus valors i la seva educació: "Qui pensi que som mala gent o gilipolles, que ens visiti i entendrà que no som tan mala gent".

stats