FUTBOL
Esports Futbol 24/10/2019

El 2/3 i el 16/17 de novembre, possibles dates de la vaga de les jugadores de la Primera Iberdrola

La patronal i els sindicats es reuniran aquest divendres o dilluns per buscar una solució

Efe
1 min
Les jugadores del Barça celebren un gol aquesta temporada

MadridLes jornades vuit i nou de la Primera Iberdrola són les possibles dates de la vaga de les futbolistes d'aquesta competició, que a hores d'ara depèn del procés de tramitació de la documentació i d'un acte de mediació entre sindicats i clubs.

Segons han informat a Efe fonts de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), aquest sindicat –majoritari en la negociació del primer conveni col·lectiu del futbol femení espanyol–, Futbolistas ON i UGT van presentar aquest dimecres la documentació requerida al Servei Interconfederal de Mediació i Arbitratge (SIMA) per iniciar el procés de convocatòria de la vaga. Aquest dijous estan citades com a patronal al SIMA l'Associació de Clubs de Futbol Femení (ACFF) i les tres entitats que no hi estan associades (Barcelona, Athletic Club i CD Tacón).

Els sindicats esperen tornar a ser convocats aquest divendres, dia 25, o dilluns que ve, dia 28, per a l'acte de conciliació. Aquesta data és rellevant, ja que d'això depèn que la vaga es dugui a terme en la vuitena o en la novena jornada de la Primera Iberdrola, si no hi ha un acord entre les parts.

Si l'acte de mediació és aquest divendres, hi ha la possibilitat que la parada es produeixi els dies 2 i 3 de novembre. Però si la trobada entre la patronal i els sindicats és el dilluns 28 d'octubre, l'escenari probable per a la vaga és la novena jornada, programada per al cap de setmana del 16 i 17 de novembre, després de l'aturada de la competició per compromisos internacionals, segons van explicar a Efe fonts de l'AFE.

stats