Futbol Català
Esports Futbol 06/07/2011

Els clubs de Tercera no volen començar el 21 d'agost

La gran majoria dels equips que formen el grup V prefereixen una jornada intersetmanal més que avançar tota la seva planificació esportiva de l'estiu

àngel Garreta
2 min
Castelldefels

BarcelonaLa lliga de futbol al grup català de Tercera Divisió començarà, com està previst anualment, el darrer diumenge d'agost (dia 28). Així ho hauria de decidir la Federació Catalana de Futbol respectant el pensament majoritari dels clubs als quals, via intranet de la seva web oficial, va consultar si preferien avançar la lliga al dia 21 i estalviar-se un dimecres intersetmanal en la resta del calendari. Durant el dia d'avui la FCF ha de recollir les propostes i decidir finalment el calendari.

La voluntat inicial de la Federació era començar el dia 21 d'agost i eliminar la jornada entre setmana del 21 de setembre (dimecres laborable). No obstant, la immensa majoria de clubs es nega a avançar el calendari per diversos motius. Gairebé tots han argumentat que les pautes de descans per vacances, inicis d'entrenament i calendari de pretemporada ja estan molt avançades i definides. Les entitats afectades lamenten que la Federació hagi proposat ja en ple juliol aquest debat i no pas abans de planificar el descans dels respectius jugadors. Molts futbolistes ja tenen assignades i pagades les seves vacances amb la idea de tornar a la feina, en la gran majoria d'equips, la setmana del 25 de juliol. Avançar l'inici de la lliga suposaria començar a entrenar abans i la impossibilitat d'anul·lar alguns viatges i descans d'alguns futbolistes. Alguns clubs també argumenten l'absència de públic un 21 d'agost on la gent està majoritàriament de vacances.

Un altre dels motius que havia portat l'ens federatiu a llançar aquesta proposta als clubs era el fet de no disposar com cada any de les dates de pont d'inici de desembre (els dies 6 i 8) per avançar una jornada. Enguany no es podrà fer donat que aquestes dates estan reservades a la disputa de la primera ronda de la Copa de Regions UEFA on una selecció dels jugadors amateurs de Tercera Divisió de cada comunitat autònoma estan convocats per disputar una fase de grups. Sorprenentment, la festivitat del Pilar (12 d'octubre) no ha estat considerada per la Federació com a possible dimecres a jugar per estar marcada al calendari com data de disputa de Copa del Rei. L'ens argumenta de forma equivocada que equips del grup V podrien estar en competició. Només el campió de Tercera participa l'any següent a la Copa del Rei i aquest campió, el Llagostera, milita a Segona B. Des de la directiva del Vic proposaran començar el 28 d'agost però variant la jornada intersetmanal del 21 de setembre per jugar el 12 d'octubre.

El calendari que majoritàriament proposaran els clubs és el següent:

28 d'agost / 4, 11, 18, 21 (dimecres laborable) i 25 de setembre / 2, 9, 16, 23 i 30 d'octubre / 6, 13, 20 i 27 de novembre / 4, 14 (dimecres laborable) i 18 de desembre / 8, 15, 22 i 29 de gener / 5, 12, 19 i 26 de febrer / 4, 11, 18, 21 (dimecres laborable) i 25 de març / 1, 8 (setmana santa), 15, 22 i 29 d'abril / 6 i 13 de maig.

stats