FUTBOL
Esports Futbol 13/03/2015

Pelé diu que el Santos "va ensenyar que la capital del Brasil no era Buenos Aires"

L'astre brasiler, de 74 anys, assegura que el seu equip va ajudar a "dignificar" el futbol i que gràcies a les gires internacionals va fer que el Brasil fos un país conegut al món

Efe
1 min
Pelé, durant la presentació del seu darrer llibre / PAULO WHITAKER / REUTERS

SantosPelé ha afirmat que el Santos dels anys 60 "dignificar" el futbol i va fer conegut al Brasil al món, molt més, fins i tot, que la mateixa selecció brasilera.

"Amb el Santos vam fer gires pel món, vam dignificar i vam donar a conèixer al món el nom del Brasil. Fins a aquesta època en molts llocs del món ens preguntaven si la capital del Brasil era Buenos Aires" ha explicat 'O Rei'.

Als 74 anys i amb algunes dificultats per caminar, l'exfutbolista ha encapçalat un acte al Museu Pelé al port paulista de Santos. Ha estat la seva primera aparició pública després d'haver estat hospitalitzat dues setmanes per una infecció, el passat desembre.

El museu va ser inaugurat a mitjan 2014, durant el Mundial, i és un dels atractius turístics de la ciutat de Santos.

El campió en els mundials de 1958, 1962 i 1970 ha presentat juntament amb altres ídols dels anys seixanta el llibre 'Segundo tempo-De ídolo a mito', una selecció de temes i fotos inèdites sobre la seva carrera, del periodista i escriptor brasiler Odir Cunha.

'O Rei' va aprofitar per explicar anècdotes amb els seus companys però sobretot amb els seus grans socis futbolístics: Coutinho, el millor aliat que va tenir dins del camp, i el golejador Pepe. "Ens confonien perquè érem semblants físicament", ha recordat Coutinho, que ha afegit: "Quan jo m'equivocava, el que s'equivocava era Coutinho. I quan jo feia una cosa meravellosa, l'hi atribuïen a Pelé".

stats