Futbol
Esports Futbol 12/02/2021

Pep Guardiola repta el Bayern Munic

La felicitació del tècnic català pels sis títols acaba amb un desafiament

Pol Baterno
2 min
Pep Guardiola en una imatge del passat juliol

BarcelonaDijous el Bayern Munic de Hansi Flick va conquerir el Mundial de Clubs davant de Tigres UANL amb un solitari gol de Pavard en la final (1-0). El culer romàntic, un cop va conèixer la gesta alemanya, segur que no va poder reprimir la nostàlgia del Barça del 2009. 12 anys després que Carles Puyol aixequés al cel d’Abu Dhabi el títol que catalogava els blaugranes com a millor equip del món, el conjunt bavarès s’ha convertit en el segon club de la història a ser campió de tot.

Pep Guardiola, exentrenador del Bayern i d’aquell Barça que va meravellar el planeta, ha volgut felicitar els alemanys: “Moltes felicitats a tota la família del Bayern per aquest èxit increïble, per haver aconseguit conquerir els sis títols en una temporada. N’estic molt orgullós”. Però, quan semblava que l’enhorabona del preparador català es quedaria en una felicitació formal, llançava un repte divertit: “També m’agradaria dir que ja hi ha un equip que va aconseguir aquesta gesta. Així que, podria trucar a Messi i companyia per disputar-nos un setè títol. Només digueu-me on i quan i allà seré”.

L'entorn mediàtic no ha trigat a iniciar les comparacions entre, segurament, dos dels millors equips de la història de l’esport rei. El Barça va iniciar-se a la Lliga sense sense guanyar en els dos primers contra rivals de menys entitat. Hansi Flick va començar la temporada com a segon entrenador de Nico Kovac, que va ser destituït pel mal inici i, sobretot, per la golejada rebuda contra l’Eintracht de Frankfurt per 5 a 1. A continuació, en ple mes de novembre, Flick es va fer càrrec de la plantilla i va aconseguir guanyar-se la confiança de Rumenigge i tota la directiva bavaresa. A partir d’aquí, superat el primer tram farcit de dificultats, tant el preparador alemany com el català van aconseguir fabricar una màquina perfecta de jugar a futbol. Guardiola sempre s’ha volgut treure mèrit per donar-lo als seus jugadors: en aquell equip es van agrupar els millors futbolistes del món en el seu punt més alt de rendiment, però la realitat és que el tècnic català va ser el líder indispensable que va guiar-los a la glòria eterna.

En clau germànica, menys estètica però igual de letal, ha anat cruspint-se tot allò que se li ha creuat pel camí, amb el millor davanter del moment, Robert Lewandowski; un mig del camp tan agressiu com talentós amb Kimmich, Goretzka i Thiago -ara al Liverpool-, i una defensa amb dos punyals als costats com Alphonso Davies i Pavard. Només són alguns dels grans noms que passaran a la història del Bayern de Hansi Flick.

Ara bé, la gran pregunta és la que ha quedat a l’aire després de les paraules de Guardiola: qui guanyaria si juguessin l’un contra l’altre? Malauradament no obtindrem mai la resposta, però el que és segur és que seria un regal per al món i per a la història del futbol.

stats