Esports

Piqué no s’amaga i comparteix la seva comissió per la Supercopa a l'Aràbia Saudita

L'empresari català envia voluntàriament deu factures de la seva intermediació a la Fiscalia Anticorrupció

Ara
2 min
Gerard Piqué

BarcelonaDesprés que la relació laboral entre Gerard Piqué i el president de la Federació quedés sota sospita, el central blaugrana ha volgut participar de forma voluntària en la investigació que està en marxa per part de la Fiscalia Anticorrupció. Piqué ha entregat voluntàriament les factures de les comissions que ha cobrat per ser intermediari i possibilitar que la Supercopa d'Espanya es disputés a l'Aràbia Saudita, segons El Mundo. El diari ha tingut accés als documents entregats a Anticorrupció, en què es pot veure com Kosmos Footble, l'empresa del futbolista català, factura a Sela Sport Company Limited, operador comercial del ministeri d'Esports de l'Aràbia Saudita, 800.000 euros lliures d'impostos per una "tasca de consultoria" entre el 15 de maig del 2019 i el 29 de desembre del 2020. La quantitat total arriba a 8 milions d'euros, segons el mitjà que ha fet públiques les factures.

A part dels documents que ha facilitat a la Fiscalia Anticorrupció, Piqué ha enviat una carta adjunta en què al·lega que "no existeix cap pagament de la RFEF". El central blaugrana defensa que "ens trobem davant d'un acord contractual amb obligacions recíproques descrites de manera transparent i que conté, així mateix, detallades clàusules anticorrupció", segons la informació d'El Mundo.

Una de les factures de Kosmos a l'agència saudita per la mediació de la Supercopa.

Alhora, Piqué subratlla el que considera que és una prova que tot s'ha fet complint amb la llei, i és que els pagaments milionaris que té compromesos els han autoritzat personalment "autoritats oficials de l'Aràbia Saudita com ara l'altesa reial el príncep Abdulaziz Bin Turki Bin Faisal Alsaud i D. Yasser Alisehal actuant en representació del ministeri d'Esports". Per tant, sempre segons Piqué, això "evidencia l'oficialitat, la transparència i la intervenció de les més altes institucions de l'estat en la contractació".

Canvi de format el 2019

La Fiscalia Anticorrupció va obrir diligències contra Luis Rubiales i Gerard Piqué arran del contracte per portar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. Ho va fer després d'una denúncia, presentada per Miguel Ángel Galán –president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol (CENAFE) i opositor de Rubiales– contra el màxim mandatari de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en què es demana que s'investigui la seva gestió al capdavant de l'organisme i també el conveni que va portar el torneig a l'Orient Mitjà a canvi de 40 milions per temporada.

El torneig, que inicialment es disputava a doble partit entre el guanyador de la Lliga i el guanyador de la Copa, va passar a jugar-se com una final a quatre a l'Aràbia Saudita. La Federació passava a guanyar 40 milions per edició, que pagava Sela, una empresa pública saudita. D'aquests diners, la majoria es repartien entre els clubs que la disputaven i una part, el 10%, se la quedava l'empresa Kosmos –de la qual Piqué és copropietari– en concepte de comissió. L'acord era per a sis temporades, la qual cosa significa que Piqué acabava rebent 24 milions d'euros en total.

stats