Futbol

Anticorrupció investiga Piqué i Rubiales per la Supercopa

Miguel Ángel Galán, opositor de Rubiales, va presentar una denúncia

2 min
Gerard Piqué manant la línia defensiva en el partit del Barça a Anoeta.

BarcelonaLa Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències contra Luis Rubiales i Gerard Piqué arran del contracte per portar la Supercopa d'Espanya a l'Aràbia Saudita. Ho fa després d'una denúncia presentada contra el màxim mandatari de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF), en què es demana que s'investigui la seva gestió al capdavant de l'organisme que regula el futbol espanyol i també el conveni que va portar el torneig a l'Orient Mitjà a canvi de 40 milions per temporada.

La denúncia l'ha presentada Miguel Ángel Galán, president del Centre Nacional de Formació d'Entrenadors de Futbol (CENAFE), i opositor de Rubiales. Galán, que havia optat a la presidència de la RFEF –en els comicis que finalment va guanyar Rubiales–, ha denunciat els presumptes delictes de corrupció entre particulars, administració deslleial, prevaricació i suborn. Les diligències, segons ha detallat Efe, també s'estenen al lloguer del pis on vivia Rubiales al centre de Madrid.

Galán va acudir a Anticorrupció després que el diari El Confidencial publiqués un seguit d'àudios –obtinguts sense autorització dels telèfons de Rubiales i Piqué– en què es demostrava la relació entre els dos per canviar la seu de la Supercopa. El torneig, que inicialment es disputava a doble partit entre el guanyador de Lliga i el guanyador de Copa, passava a jugar-se en format de final a quatre a l'Aràbia Saudita. La Federació passava a guanyar 40 milions per edició, que pagava Sela, una empresa pública saudita. D'aquests diners, la majoria es repartien entre els clubs que la disputaven i una part, el 10%, se la quedava l'empresa Kosmos –de la qual Piqué és copropietari– en concepte de comissió. L'acord era per a sis temporades, el que suposa que Piqué acabava rebent 24 milions d'euros en total.

Tant Piqué com Rubiales van confirmar aquestes informacions, però van matisar que s'havien fet dins la legalitat. També negaven que hi hagués conflicte d'interessos, malgrat que Piqué fos jugador en actiu del Barça, club que ha disputat les tres edicions que s'han jugat fins ara d'aquest torneig a l'Aràbia Saudita. "No he fet res il·legal", va dir el central en una conferència de premsa que va organitzar a través del seu canal de Twitch.

stats