Espanyol
Esports Futbol 26/11/2012

Pochettino: "El canvi pot ser positiu, hem pres una decisió des de la responsabilitat"

El tècnic argentí ha reconegut que "és un moment difícil" i desitja que l'afició pugui "recuperar la il·lusió que es mereix aquest club"

Natalia Arroyo
3 min
Mauricio Pochettino, a la roda de premsa del seu adéu

Cornellà de LlobregatSeriós, visiblement emocionat, a punt de plorar en molts moments, Mauricio Pochettino, ha comparegut davant dels mitjans de comunicació per acomiadar-se de l'afició de l'Espanyol. "Dono les gràcies a tothom que ha treballat amb mi durant aquests quatre anys. No em vull deixar ningú. Dono les gràcies a tots els treballadors del club, a cadascun dels futbolistes amb qui he tingut el privilegi d'entrenar. Per mi, aquest club ha sigut molt important com a jugador. Ha fet de Barcelona la meva ciutat, on han crescut els meus fills. L'Espanyol també m'ha vist créixer com a entrenador. Sempre portaré això dins del meu cor. Els llaços que m'uneixen a aquest club són molt forts. He posat tota la meva capacitat al servei de l'entitat, pensant que tot aniria bé. Ja sabia que els entrenadors tenim data de caducitat, però no és el mateix saber-ho que viure-ho. El que sento és difícil de descriure", ha comentat el tècnic, que ha confessat que no s'havia plantejat la seva sortida fins que s'ho ha trobat en els últims dies.

Una crida a l'optimisme

L'argentí ha desitjat que l'afició, "que ha patit molt en aquest temps", pugui "recuperar la il·lusió que es mereix aquest club" i ha confiat en les possibilitats de la plantilla de capgirar la situació. "És un grup fantàstic i es mereix tot el suport de la gent. Des de fora, ara faré força perquè l'Espanyol vagi endavant". Preguntat per si creu que la seva sortida serà la solució de l'Espanyol, Pochettino s'ha limitat a dir que s'ha pres una decisió "des de la responsabilitat, pensant que serà positiu el canvi" per capgirar la dinàmica negativa de resultats.

"S'ha de generar una energia positiva per sortir endavant. I segurament vindrà algú de fora que generi aquesta energia. L'equip té coratge per fer-ho. Ho farem. Tots junts, amb el màxim suport de la gent. Jo també, des del raconet des d'on doni suport a partir d'ara", ha valorat.

Records i futur

Pochettino assegura que en aquests quatre anys ha viscut "una muntanya russa". Es queda amb "les coses bones" i reconeix que ha sentit "molta pressió, moltes situacions d'estrès, de tensió". El tècnic no sap encara quin serà el seu futur. "El primer, serà recuperar-me. Després, ja veuré què faig. Han sigut quatre anys difícils. Si els que guanyen senten buidor, imagina't quan els resultats no són tan bons".

"Aquesta roda de premsa em recorda la que vaig viure el 2006 quan vaig retirar-me com a jugador. I repetiré la frase que vaig dir aleshores: estaré sempre a disposició del club per ajudar-lo en el que necessiti. Pertànyer a l'Espanyol és un orgull. I ho serà sempre".

De mutu acord

"Ja fa uns dies que amb ells dos [Pochettino i Planes] estàvem parlant d'aquest tema. És un entrenador de la casa, amb el mateix sentiment que tenim tots. No crec que sigui una destitució. De mutu acord hem arribat a la conclusió que el millor per a l'equip ara era fer el pas que hem fet. És un moment difícil, però el Mauricio sap que té les portes obertes per tornar", ha declarat Joan Collet, president de l'Espanyol.

Tant el tècnic com el president han subratllat que la desvinculació de Pochettino ha sigut fàcil de resoldre en l'apartat econòmic i que l'argentí ha renunciat a l'últim any de contracte que li quedava. "Ja sabíeu quina era la meva postura. No cobraré l'any que em queda", ha comentat l'entrenador.

Planes, honest

En el seu torn de paraula, Ramon Planes ha demanat que no es valori només aquesta temporada, "ni el que hagi pogut fallar aquest any", sinó que demana una anàlisi del projecte de quatre anys. "No és un moment feliç. Però s'ha de ser conseqüent i per això hem cregut que ara era el moment de fer un pas al costat. Ha sigut complicat dissenyar una plantilla cada estiu, però estem satisfets de com ho hem fet, amb molta imaginació, donant molt de pes al planter. Aquest projecte es va iniciar amb el Mauricio i jo havia de ser honest i marxar ara que el seu cicle ha acabat".

L'adéu de Pochettino suposarà també la marxa d'alguns dels seus ajudants. El primer, l'exporter Toni Jiménez.

Acompanyat en el seu adéu

Els capitans Cristian Álvarez i Joan Verdú, els jugadors Juan Forlín, Javi López, Christian Stuani o Raúl Rodríguez, a més dels seus ajudants Toni Jiménez, Jaume Bartrés o Tommy N'Kono, han acompanyat Pochettino i Planes en la roda de premsa del seu comiat.

stats