PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 28/03/2011

S'ajorna la venda de les butlletes de la travessa per la possible suspensió de la jornada

La venda de la jornada 49 de "La Quiniela" s'ajorna "fins a nou avís" segons el comunicat de l'Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat

Redacció
1 min
S'ajorna la venda de les butlletes de "La Quiniela "

BarcelonaLa venda de les butlletes de la travessa d'aquesta setmana ha estat ajorda com a conseqüència de la possible suspensió de la jornada de Primera i Segona Divisió de la decisió de la Lliga de Futbol Professional (LFP) d'aturar la competició, ha informat l'ONLAE.

La venda de la jornada 49 de "La Quiniela", de data 3 d'abril, s'ajorna "fins a nou avís", diu el comunicat de l'Organisme Nacional de Loteries i Apostes de l'Estat (Onlae).

Aquest conflicte entra aquest dimarts als tribunals. La titular del Jutjat de Primera Instància número 63 de Madrid escoltarà els arguments de la LFP i dels sis clubs que rebutgen aturar la competició abans de decidir cautelarment si és vinculant l'acord per fer l'atur i si ho declara nul.

Els clubs van decidir llavors majoritàriament "obrir un període de negociació" amb el Govern i els partits polítics i no celebrar la jornada del dia 3 d'abril del 2011 (30a en 1a i 32a en 2a) en el cas de "no produir avenços significatius" en relació a les pretensions de la Lliga de Futbol Professional.

La principal pretensió és acabar amb l'obligació legal de televisar un partit en obert cada jornada de Primera, encara que les seves reclamacions abasten també al retorn que ha de rebre el futbol de la recaptació de la travessa (10% ara) quan està en tramitació parlamentària la Llei del Joc.

La Lliga entén que el partit en obert, existent només a Espanya des de l'anomenada "Llei Cascos" de 1997, és una expropiació de drets als clubs sense contraprestació, que suposa uns 150 milions d'euros l'any, segons el seu president, José Luis Astiazarán.

stats