FUTBOL
Esports  /  Futbol Masculí 05/11/2014

La Federació Catalana de Futbol comença a treballar per organitzar una lliga de presons

És una iniciativa de la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, que s'organitzaria a nivell estatal, i que pretén que siguin els propis presos qui gestionin la competició

Ara
2 min
Imatge de la primera reunió a la Federació Catalana de Futbol per organitzar una lliga de de presons / FCF

BarcelonaAquest dimecres s'ha fet la primera reunió entre la Federació Catalana de Futbol (FCF) i la Federació Espanyola (RFEF) per tal de dissenyar una lliga de presons. La iniciativa consistiria en una competició de futbol 11 a partir de la temporada 2015-2016 i seria autogestionada pels propis interns. A la trobada també hi ha assistit un representant de la Unitat de Programes Generalistes de la Direcció General de Serveis Penitenciaris.

El projecte s'emmarca en un programa pioner en la reinserció d'interns i es posaria en marxa la temporada vinent. Seria una lliga nacional de competició eliminatòria, primer a nivell territorial i després a nivell estatal, amb la final entre els dos millors conjunts.

Una de les característiques que fan pionera aquesta iniciativa és l'autogestió de la competició. La intenció és que siguin els propers interns qui la gestionin: des dels àrbitres, passant pels entrenadors i evidentment els jugadors, fins als comitès de competició i apel·lació.Tot plegat, segons informa la FCF, "amb l'objectiu que, mentre es practica i es gaudeix d'un esport, també es pugui convertir en una sortida laboral per a molts dels interns participants".

A la reunió, celebrada als despatxos de la FCF a Barcelona i promulgada per la Fundació de la Federació Catalana de Futbol, hi han assistit: Andreu Subies, president de la FCF, Pere Guardiola, vicepresident de la FCF i de la Fundació de la FCF; Jorge Carretero, vocal-portaveu de la Junta Directiva de la RFEF; Xavier Buscà, responsable de la Unitat de Programes Generalistes de la Direcció General de Serveis Penitenciaris de la Generalitat de Catalunya; Antoni Artés, secretari de la Fundació de la FCF; Israel López, director de l'escola d'entrenadors de la FCF; Cristina Sampietro, directora executiva de la FCF; Manel Pousa (Pare Manel), responsable de la Fundació Pare Manel.

stats