Futbol
Esports  /  Futbol 05/12/2016

Un jutge prohibeix difondre informacions de 'Football Leaks' a Europa

Pepe, Coentrao i Modric, entre els implicats, mentre no hi ha haurà cap jugador del Barça esquitxat

A.l. / A.g.
2 min
Cristiano Ronaldo somriu amb Benzema, Modric i Marcelo en l'entrenament previ al debut europeu

BarcelonaSegons informa l'agència France Presse, el jutge Arturo Zamarriego ha enviat amb data de 2 de desembre un auto als 12 membres del consorci que han publicat l'escàndol de 'Football Leaks' en què els prohibeix difondre qualsevol informació sobre els clients de la societat Senn Ferrero. El titular del jutjat d'instrucció número 2 de Madrid demana auxili a les autoritats alemanyes perquè insti a 'Der Spiegel' i els seus col·laboradors a no difondre més informacions.

El jutge considera que les informacions que va obtenir 'Der Spiegel' de 'Football Leaks' van ser obtingudes de manera "il·legal", i per això no s'haurien de difondre ni a Espanya ni a cap dels països on les capçaleres que pertanyen a la xarxa europea d'investigació EIC que ha portat el tema estan publicant. "Hi ha un grup de futbolistes que s'han enriquit mentre Espanya estava en una crisi, el que s'ha defraudat és escandalós, són uns pocavergonyes i Hisenda ha d'intervenir", va dir el director d'El Mundo, Pedro García Cuartango a la COPE, on va admetre que estan rebent "moltes pressions" sobre aquest tema, però que continuaran publicant les informacions que van obtenir a través de 'Der Spiegel'. També va assegurar que entre els noms que tenen de futbolistes amb problemes amb Hisenda no n'hi ha cap del Barça. Aquest dimarts, el rotatiu madrileny ha inclòs Modric en la trama: el croat va començar a ser investigat aquest passat mes de gener després que no tributés per drets d'imatge. Després de la seva arribada al Madrid, Modric va utilitzar una empresa de Luxemburg, on el tipus impositiu és pràcticament nul, per desviar els seus drets d'imatge.

Segons el diari 'Expresso', Pepe i Coentrao van ocultar més de set milions d'euros en drets d'imatge. Els dos jugadors del Madrid van recórrer a societats 'offshore' per fer-ho.

stats