Puado es prepara per a Primera: un 'hat-trick' en 25 minuts (4-0)

L'Espanyol goleja el Las Palmas i el jove davanter es postula com a candidat a líder a l'elit

Germán Aranda Millán
Puado, celebrant un dels gols d'ahir.

Ell està atent quan el porter rebutja una rematada de cap d'RdT. I marca al minut 9. Ell regateja per la banda, la deixa a Pedrosa i, corrents, se'n va a la porteria a rematar de cap una jugada que ha creat. I marca al minut 15. Ell encara els defenses des del centre de l'àrea i ajusta un xut al pal dret, inabastable per al porter. I torna a marcar al minut 25, desbocat, signa un hat-trick contra un tou Las Palmas que posa encara més a prop de Primera l'Espanyol i demostra que és la categoria on mereix jugar. Ell és Javi Puado i té 22 anys. No es preocupin, en sentiran a parlar.

L'empat en un partit correcte contra l'Almeria ha donat encara més autoritat a l'Espanyol, que abans havia guanyat el Leganés i s'ha plantat al partit d'aquest dissabte amb 10 punts de coixí en l'ascens directe i amb la sensació que és gairebé impossible que amb el nivell que està exhibint pugui perdre tres partits dels sis que queden. Un Las Palmas perdudíssim en defensa i tovíssim en atac va contribuir a la petita festa dels blanc-i-blaus i de Puado, que més enllà de la seva capacitat per regatejar entre defensors com un ratolí esmunyedís es va trobar lliure de marca en moltes ocasions.

Els pericos van exhibir una concentració i una pressió de què el Las Palmas en cap moment va demostrar ser capaç. Mantenint l'ordre en defensa, l'Espanyol en tenia prou per tallar les jugades d'un rival que, malgrat que a vegades gaudia de la possessió, semblava no tenir gaires ganes de plantar cara, acomodat en una zona mitjana de la classificació de la qual difícilment sortirà, ni cap amunt ni cap avall. Jesé, fa uns anys promesa del futbol europeu que feia gols importants amb el Madrid, ni va olorar la pilota, amb excepció d'un parell de jugades al tram final del partit.

Amb 18 punts en joc i 13 d'avantatge sobre l'Almeria, que té un partit menys, s'hauria de produir una catàstrofe perquè l'Espanyol no pugés a Primera. Però en els propers partits els blanc-i-blaus poden trobar una motivació extra en el fet de consolidar un equip que, per ara, no sembla necessitar gaire més per poder competir a Primera.

Darder governa al mig del camp i arriba des de la segona línia mentre Baré o David López (ahir baixa d'última hora) l'ajuden a tancar el mig del camp. Embarba sempre crea perill amb els seus regats i passades. Ahir, més discret, va fer una assistència i va marcar un gol de penal, el 4-0 que va rubricar la golejada. A la banda esquerra, l'Espanyol té dos dimonis en Puado i Pedrosa, que creen moltíssim perill al carril. Calero i Cabrera, o David López, tanquen a la perfecció la defensa. Dimata obre espais a l'atac i se sacrifica perquè De Tomás, que ahir no va marcar però que ja porta 20 gols, brilli amb llibertat. Melamed, que ahir va tornar a entrar a la segona part, ja ha demostrat que és una de les joies de futur, capaç de marcar gols antològics des de la segona línia, i Melendo tres quarts del mateix.

Són molts recursos ofensius i una bona estructura defensiva que, si el mercat no es torna boig (i no sembla que hagi de fer-ho) tindran l'oportunitat de demostrar el seu talent a l'elit del futbol d'aquí uns mesos.