FUTBOL
Esports Futbol 12/03/2020

El Reial Madrid, en quarantena pel positiu de Trey Thompkins

Valdebebas tanca les portes per evitar més contagis

àlex Gozalbo
2 min
Trey Thompkins, a la dreta de la imatge

BarcelonaEls equips de futbol i bàsquet del Reial Madrid estan en quarantena pel positiu de Trey Thompkins, jugador del conjunt entrenat per Pablo Laso. Valdebebas, la ciutat esportiva del club blanc, va tancar ahir les portes per evitar més contagis. Tots els que hagin estat en contacte amb l’esportista nord-americà hauran d’estar 15 dies aïllats, tant els jugadors com els membres del cos tècnic i el personal auxiliar.

El Madrid de bàsquet, de fet, havia de disputar ahir un partit d’Eurolliga a porta tancada al WiZink Center contra l’Estrella Roja, però la competició es va suspendre. L’equip blanc ja va jugar sense públic fa un parell de setmanes a Milà, tot i les queixes dels jugadors pel risc que suposava viatjar fins a la ciutat italiana. “Per què no podem jugar en un lloc neutral? Aquest virus és greu... així que tractem-lo com el que és, sisplau”, va demanar Thompkins, que va utilitzar mascareta i guants durant el viatge. El Reial Madrid de futbol tenia avui un partit de Lliga contra l’Eibar, però la Lliga va suspendre ahir la competició.

“Aquest virus no fa distincions”

La quarantena del club blanc va provocar que el partit entre el Manchester City i el Reial Madrid fos cancel·lat, ja que els futbolistes de l’equip entrenat per Zinedine Zidane comparteixen instal·lacions esportives amb el conjunt de bàsquet. La UEFA encara no ha anunciat una nova data per a aquest enfrontament de la Lliga de Campions. Un cas semblant és el del Juventus, que dimecres va saber que Daniele Rugani havia donat positiu per coronavirus. El partit de tornada dels vuitens de final del conjunt torinès contra l’Olympique de Lió, que s’havia de jugar dimarts, va ser ajornat. “Imagino que heu llegit la notícia i vull tranquil·litzar tots els que s’estiguin preocupant per mi, estic bé. Animo tothom a respectar les regles, perquè aquest virus no fa distincions”, va recordar el futbolista.

El cas de la Juve va afectar l’Inter de Milà, que després de jugar contra la Vecchia Signora el cap de setmana passat va decidir posar els seus futbolistes en quarantena.

El Reial Madrid i la Juve no són els únics equips del món amb positius per coronavirus. Rudy Gobert i Donovan Mitchell, els dos jugadors all-star dels Utah Jazz, també estan contagiats. Al conèixer la notícia, la NBA va anunciar la suspensió immediata de la competició. Alguns periodistes nord-americans asseguren que les franquícies han rebut la previsió que la lliga estarà aturada durant almenys un mes. Després de la suspensió, les altres lligues professionals dels Estats Units també van moure fitxa. La Major League Soccer (MLS) de futbol va anunciar oficialment la suspensió de la competició durant els pròxims 30 dies com a mesura de prevenció. El mateix camí va seguir la National Hockey League (NHL) d’hoquei sobre gel.

stats