Futbol
Esports Futbol 26/03/2022

Retorn festiu amb patiment inclòs de la selecció espanyola a Catalunya (2-1)

Dani Olmo sentencia el partit contra Albània en la tornada de la selecció 18 anys després a terres catalanes

Dani Olmo i Pedri celebrant el gol del català

Cornellà del LlobregatLa selecció espanyola no recordava el que era trepitjar terres catalanes. Després de 18 anys, la roja tornava a Catalunya en un amistós contra Albània (1-2), un matx que es va convertir en una festa per als aficionats del conjunt dirigit per Luis Enrique. En un RCDE Stadium gairebé ple (35.554 espectadors), els seguidors de la selecció no van parar d'animar els futbolistes i taral·lejar l'himne a ple pulmó. "Barcelona amb la selecció" es llegia en una lona gegant en una de les graderies abans que comencés l'enfrontament en un estadi ple de banderes espanyoles. El matx, que es va resoldre amb una victòria soferta per part del conjunt estatal, va ser especial per a un jugador concret.

La gran sorpresa va ser la titularitat de David Raya. La idea de Luis Enrique era fer jugar Robert Sánchez, però aquest finalment ha estat baixa obrint el debut al porter format al Cornellà, qui aterrava de nou a casa. Luis Enrique per cert, ha convocat el porter de la selecció sub'21, Arnau Tenas, qui encara no ha debutat al primer equip del Barça. Després de més d'una dècada lluny dels terrenys espanyols, Raya va tornar a trepitjar la gespa de l'estadi de la ciutat on va formar-se com la gran novetat en l'onze del tècnic de Gijón. L'actual porter del Brentford anglès va marxar al Regne Unit fa onze anys, després que el club verd-i-blanc, el Cornellà, arribés a un acord amb el Blackburn per al traspàs de la jove promesa. Ara, amb només 26 anys, brilla a la Premier, després de l'ascens del Brentford, i s'ha convertit en un dels porters més sòlids de la competició. Gairebé indiscutible sota pals, s'ha convertit en una peça clau per a Tomar Frank, i Luis Enrique l'ha reclutat per a la selecció. En el seu debut en l'onze inicial amb la roja, Raya es va mostrar tranquil en les poques ocasions en què va haver d'intervenir, però va estar desafortunat en l'empat d'Albània.

Lona de l'RCDE Stadium.

Festa i patiment de 'la roja'

El matx a l'estadi blanc-i-blau va ser feixuc. El conjunt de Luis Enrique va controlar la pilota durant els noranta minuts, però el perill no va formar part de la seva carta de presentació contra l'equip albanès. La primera part va passar sense pena ni glòria. L'equip va mantenir el tipus sense generar ocasions de perill per a la porteria d'Etrit Berisha. En el segon temps, però, la roja va posar una marxa més veient que el partit s'estava complicant. En el 75, Ferran Torres va rematar de primeres una centrada de Yeremy Pino des de dins de l'àrea per avançar l'equip espanyol. El blaugrana, amb tretze gols, empata així en la llista de màxims golejadors de la selecció amb Julen Guerrero, Basora i Luis Suárez.

Albània, però, volia esguerrar la festa dels aficionats espanyols i no va parar fins a ficar-los la por al cos. A cinc minuts del final, Uzuni va retornar la igualtat al marcador amb un gol on tant Pau Torres com David Raya van estar desencertats i no van barrar el pas a l'atacant albanès. El suflé a l'RCDE Stadium va baixar de cop. El partit tornava a complicar-se per al conjunt de Luis Enrique, i l'afició, que va deixar d'animar per uns minuts estabornida per l'empat, ho sabia. Dani Olmo, però, va sentenciar el matx a favor de l'equip estatal. El de Terrassa va col·locar una canonada a l'escaire, totalment imparable per a Berisha. El retorn de la roja a Catalunya va dur patiment i rauxa a parts iguals, després de 18 anys sense trepitjar terres catalanes.