Lliga de Campions
Esports Futbol 16/02/2011

El Xakthar tomba la Roma a casa i deixa mig encarrilada l'eliminatòria (2-3)

El Xakthar ha marxat 1-3 al descans, però la Roma, amb millor cara al segon temps, ha estat capaç de corregir-se i maquillar un resultat difícil de remuntar, però no impossible

Totti xuta en una acció contra el Xakthar Donetsk.

BarcelonaEl Xakhtar Donetsk s'ha imposat a la Roma a l'Estadi Olímpic (2-3) i aplana el seu camí cap a quarts de final de la Lliga de Campions, en què suposaria , amb una fita històrica del conjunt ucraïnès en la màxima competició europea.

I és que després d'aquest resultat, la Roma ho tindrà molt difícil per posar fi a l'aventura europea del conjunt dirigit per Mircea Lucescu. El partit ha començat bé pels giallorrossi, que s'han avançat en el marcador amb un gol de Simone Perrotta en el minut 28 rematant un tir creuat de Rodrigo Taddei.

L'alegria i l'avantatge ha durat poc al conjunt italià, que un minut després ha vist com el brasiler Jadson Rodrigues Da Silva empatava el partit ajudat pel defensa romà Daniele De Rossi. A 36' el també brasiler Douglas Costa De Souza augmentava l'avantatge del Xakhtar quan, des de la vora esquerra de l'àrea, ha rematat una pilota que ha entrat per l'esquadra del segon pal.

La Roma ha intentat reprendre el control del joc, encara que sense aconseguir-ho, mentre que els ucraïnesos han sabut aprofitar les debilitats dels homes de Claudio Ranieri, sobretot en la banda esquerra amb el noruec John Arne Riise en la defensa. Al minut 41 el Roma ha perdut una gran oportunitat creada per Francesco Totti i Mirko Vucinic, que ha acabat enviant la pilota fora, encara que cinc minuts després el que no ha perdonat ha estat Luiz Adriano pel Xakhtar.

El brasiler ha aprofitat un error de Riise per fer-se amb la pilota i acabar superant per tercera vegada en 42 minuts al porter Doni, deixant en el marcador un 1-3 amb el qual el conjunt romà ha anat a vestuaris enmig d'una forta xiulada dels seus seguidors.

Després del descans, la Roma, ja sense Riise, ha deixat clar que no s'havia rendit, creant noves ocasions encara que el gol se li ha resistit fins al minut 61 quan el francès Jéremy Ménez retallava les distàncies i reobria l'eliminatòria amb una jugada individual.

A tan sols set minuts del final del partit, Totti ha estat a punt d'igualar el marcador amb un xut des de dins de l'àrea que el meta del conjunt ucraïnès ha aturat arran de terra. La Roma ho ha seguit intentat, sense sort.

Roma: Doni; Cassetti, Burdisso, Mexes, Riise (Castellini 46'); Taddei, De Rossi, Perrotta; Menez, Totti, Vucinic (Borriello 68').

Xakthar: Pyatov; Srna, Chygrynskiy, Rakitskiy, Rat; Mkhitaryan, Hubschmann; Costa, Jadson (Teixeira 85'), William, Luiz Adriano.

Gols: 1-0, m.28 Perrotta; 1-1, m.29 Jadson; 1-2, m.36 Costa; 1-3 m.42 Luiz Adriano; 2-3, m. 61 Ménez

Àrbitre: Olegario Benquerenca (POR). Ha tret groga a Chygrynskiy,Cassetti, Perrotta, Ménez, Rakitskiy i Pyatov.