LLIGA BBVA
Esports Futbol 06/03/2015

San Mamés avalua el liderat i la irregularitat del Reial Madrid

L'Athletic Club, eufòric després de classificar-se per a la final de Copa, rep un Reial Madrid 'tocat' per l'empat a casa contra el Vila-real (18 h, C+Liga i GolT)

Efe
2 min
Ernesto Valverde / EFE

BilbaoL'estadi de San Mamés, sempre difícil per a qualsevol equip, avaluarà al Reial Madrid, que s'enfrontarà a un Athletic eufòric després de classificar-se per a la final de la Copa del Rei i que mesurarà l'estat d'ànim del líder, intermitent en joc i resultats després de punxar contra el Vila-real (18 h, C+ Liga, GolT).

Els homes de Carlo Ancelotti no poden fallar abans de la seva visita al Camp Nou el proper 22 de març. Després de San Mamés, on ha guanyat vuit dels últims deu duels que ha disputat allà, el Reial Madrid encara haurà de disputar dos partits, davant el Schalke 04 alemany en Lliga de Campions i contra el Llevant a la Lliga.

A San Mamés, el quadre merengue ha d'aconseguir tres punts que mantinguin les distàncies amb el Barça. No hi pot haver més errors i Ancelotti, per evitar que això passi, recorrerà, excepte sorpresa, als mateixos futbolistes que van empatar contra el Vila-real.

Llevat que decideixi prescindir a l'onze de Lucas Silva per fer jugar Asier Illarramendi, o que el tècnic italià innovi tàcticament amb alguna decisió inesperada, tot serà igual al Reial Madrid, que no podrà comptar amb els lesionats Luka Modric (tornarà a una convocatòria el dimarts després de quatre mesos), Sergio Ramos i James Rodríguez.

Per la seva banda, el triomf per 0-2 a l'estadi de Cornellà-El Prat davant l'Espanyol, i el passi per a la final de Copa del 30 de maig que disputarà l'Athletic davant el Barcelona, han revitalitzat la il·lusió de l'afició bilbaïna, una mica alacaiguda després de l'eliminació europea davant el Torí i l'irregular pas de l'equip per la competició domèstica.

La principal preocupació del tècnic dels 'lleons' és la recuperació física dels seus jugadors després de dues setmanes molt exigents, amb menys de 72 hores de marge entre els partits europeus, de Copa i de Lliga, amb una baixa per sanció clau en la progressió de l'equip com la de Mikel San José.

Carlos Gurpegui té, a priori, més opcions que Mikel Rico per ocupar aquesta posició de mig de contenció en un onze al qual molt probablement tornarà Aymeric Laporte, suplent els dos últims partits per un procés febril, i en el qual s'esperen pocs canvis respecte al que va sortir d'inici a Barcelona.

A la vista del bon rendiment ofert contra l'Espanyol, Valverde podria optar per repetir contra el Reial Madrid amb Aritz Aduriz com 'nou' i la nova disposició que va estrenar a Barcelona amb Andoni Iraola com a interior dret, Iker Muniain a la mitja punta i Iñaki Williams situat a la banda esquerra.

Alineacions probables:

Athletic: Iraizoz; De Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga; Gurpegui, Rico; Iraola, Muniain, Williams; Aduriz.

Reial Madrid: Casillas; Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo; Lucas Silva, Kroos, Isco; Bale, Benzema i Cristiano.

Àrbitre: Undiano Mallenco (Comitè Navarrès).

Estadi: San Mamés.

Hora: 18 h, GolT i C+ Liga.

stats