Espanyol
Esports Futbol 28/05/2014

Sergio González: "Si aconseguim que la gent tingui ganes d'anar a l'estadi, serà que estem fent les coses bé"

El nou entrenador de l'Espanyol celebra la oportunitat que començarà: "Sóc l'home més feliç del món. Estic molt emocionat i estic convençut que anirà bé"

Natalia Arroyo
3 min
Sergio González, nou entrenador de l'Espanyol / JOSEP LAGO / AFP PHOTO

Cornellà de LlobregatAcompanyat del president Joan Collet i el director esportiu Óscar Perarnau, Sergio González ha sigut presentat com a nou entrenador de l'Espanyol a la 'Presidents' de Cornellà-El Prat. "Sóc l'home més feliç del món. Estic molt emocionat, és un dia que em fa molta il·lusió. En aquesta sala hi ha moltes cares conegudes de la meva anterior etapa, la meva família...", ha dit, amb la veu tremolosa. Més tard, amb un somriure, ha dit: "Porto uns dies que no passo per les portes. Estic eufòric, és un repte que m'engresca molt. De mica en mica estic baixant del núvol".

Estil

Sobre el futbol que intentarà practicar, ha dit que és precipitat assegurar-ho, a l'espera de tancar la plantilla. "Però intentarem atacar i defensar amb equilibri. Hem d'anar tots a una, per recuperar la pilota, per rematar-la. Que el vestidor estigui unit. Que hi anem tots junts", ha dit. "De mica en mica anirem veient quin és el projecte que es pot veure sobre la gespa. Després ja concretarem quins són els objectius i quines les idees", ha comentat, sense fixar-se un llistó concret. "Anirem partit a partit, és la nostra principal arma. Si ho fem bé, la resta vindrà sol". González s'ha aturat especialment a lloar els seus jugadors al filial. "El jugador del planter sap que si té nivell, pot trencar la porta. Els joves han de saber que els anirem seguint i que, si ho fan bé i ho mereixen, no ens tremolarà el pols en fer-los jugar, tingui el primer equip les fitxes que tinguin. Perarnau i jo confiem en ells", assegura.

"Es treballa de dilluns a divendres per gaudir el cap de setmana", ha dit, amb energia. "És d'hora per dir quin estil és el meu com a entrenador. Jo intento que no ens facin ocasions de gol i fer-les amb el millor futbol possible", ha comentat. "El repte és que l'afició s'ho passi bé amb l'equip, que estigui orgullós del seu equip -ha dit, demanant "un vot de confiança" als seguidors-. La il·lusió que volem generar serà moltíssima. Tant de bo puguem complir aquestes expectatives i omplir l'estadi". I ha afegit: "Si aconseguim que la gent tingui ganes d'anar a l'estadi, serà que estem fent les coses bé".

Trajectòria i disseny de la plantilla

Preguntat per la seva poca experiència a les banquetes, González diu que no està preocupat i agraeix la confiança que li han transmès des del consell d'administració i l'àrea esportiva. "És un somni que mai acabes d'imaginar que sigui tangible. Però estic convençut, tinc molta confiança i em sento capacitat. Sento que anirà bé, convencerem la pilota [perquè entri]. Per ganes i ambició no serà". A més, el tècnic ha admès que el fet de ser exjugador de l'Espanyol i "un home de la casa" li donarà una mica més de tranquil·litat i suport per part de l'afició.

Sergio González no ha volgut entrar en detalls de la plantilla que tindrà. "El primer objectiu és fer un bon equip. Crec que aconseguirem fer una plantilla competitiva". Hi ha fitxatges a mig fer, casos de renovacions encallats i valoracions de joves del filial. "Perarnau ja té moltes gestions avançades, té una base de dades molt àmplia", ha dit.

Referents i mètode

"Camacho és, potser, l'entrenador que més m'ha marcat. Però he agafat coses de tot", ha comentat Sergio González, que assegura que recollirà els punts forts dels entrenadors amb qui ha compartit vestidor. Preguntat per Diego Simeone, l'home de moda a les banquetes d'Espanya, ha dit que sap a través de Filipe Luis que té "el grup molt unit i endollat" i que és una línia a seguir que li agrada i admira.

"El futbol és una feina, però és una feina atípica -comenta-. Però al final, és un joc. I per això volem que el jugador tingui ganes d'anar a entrenar, de fer-ho bé. És una professió, sí, però volem que l'equip s'ho passi bé jugant".

El seu 'staff' tècnic el formen el segon entrenador Diego Ribera, "un entrenador amb un discurs impressionat", i el preparador físic Miquel Gomila, "un monstre en això de la preparació física". "Amb el Diego entenem i miren el futbol de la mateixa manera. Ens coneixem des dels 18 anys. I el Miquel va treballar amb mi al filial. És una eminència, arribarà molt lluny i és una sort haver-lo conegut i que treballi amb nosaltres a l'Espanyol".

stats