FUTBOL
Esports Futbol 04/06/2019

Set jugadors comprats al Valladolid-València, segons 'El Mundo'

La policia té sis mesos d'intervencions telefòniques als principals implicats en l'operació Oikos

Efe
2 min
Un instant del partit entre el Valladolid i el València de l'última jornada de Lliga

MadridFins a set jugadors del Valladolid haurien estat comprats en el partit que va disputar el conjunt val·lisoletà davant el València en l'última jornada de Lliga, segons ha informat aquest dilluns 'El Mundo'.

Segons la publicació, les escoltes de l'operació Oikos han destapat els plans per "determinar" el resultat del partit que va decidir la quarta i última plaça de la Lliga de Campions i que van disputar-se el València i el Getafe.

En les converses gravades per la policia, un dels implicats, Carlos Aranda, dona suposadament instruccions per arreglar el partit: "Mira, tio, que guanya a la primera i a la segona part el València, d'acord? Hi havia set jugadors comprats, res més".

Aquestes són algunes de les frases pronunciades per Aranda, que, al costat d'altres indicis (contactes entre futbolistes i cites dels implicats), van portar els investigadors a la conclusió que el resultat del partit entre el Valladolid i el València (0-2) hauria estat arreglat.

A més, el titular del jutjat d'instrucció número 5 d'Osca tindria sis mesos d'intervencions telefòniques als principals implicats en la trama dels tripijocs.

Segons destaca 'El Mundo', la tesi de la investigació, assumida per l'instructor, seria la següent: "Pel que sembla, el resultat pactat va ser la victòria del València a la primera part i la victòria final del mateix equip, pronòstic que efectivament es va complir amb l'ajuda de jugadors del Valladolid". "Per la seva banda, Carlos Aranda Reina i Raúl Bravo Sanfélix van fer apostes esportives en línia amb el resultat prèviament pactat", afegeix.

Així mateix, el pacte del resultat final hauria estat realitzat de "forma concertada" amb el jugador retirat aquesta temporada Borja Fernández a canvi d'un pagament que, segons la documentació judicial, estaria pendent de realitzar-se o acreditar-se amb proves.

stats