Futbol
Esports Futbol 02/05/2022

La UEFA endureix les sancions contra el futbol rus

Els equips i les seleccions russes de futbol no podran disputar competicions europees

Jordi Cardero
1 min
El logo de la UEFA a la seu de Nyon

BarcelonaEl comitè executiu de la UEFA ha decidit expulsar les seleccions i els equips russos que disputen competicions continentals fins a nou avís. L'organització havia suspès els equips del país governat per Vladímir Putin i, finalment, ha decidit vetar-los de manera indefinida. Després que es canviés la seu de la final de la Lliga de Campions masculina, de Sant Petersburg a París, ara la UEFA ha declarat "no elegible" una hipotètica candidatura de Rússia per albergar l'edició de l'Eurocopa del 2028 i el 2032.

Sense futbol internacional de manera indefinida

La UEFA ha pres aquesta decisió "amb l'objectiu de garantir que no hi hagi problemes en les pròximes competicions", segons explicava el mateix organisme. En l'àmbit masculí de seleccions, Rússia no participarà en la Nations League de la temporada vinent i descendirà a la Lliga B. A més, el combinat sub-21 no podrà lluitar per un lloc a l'Europeu. Els partits contra Rússia es declararan nuls. Pel que fa al femení, no participaran en la fase final de l'Eurocopa, el seu lloc l'ocuparà Portugal, i tampoc optarà a classificar-se per al Mundial del 2023. Respecte de les competicions de clubs, Rússia no tindrà cap equip participant en la temporada 2022/23. El futbol sala també ha rebut la mateixa sanció.

Rússia tampoc podrà albergar l'Eurocopa del 2028 o el 2032. La UEFA ha decidit prendre aquesta mesura per la "incertesa sobre quan s'aixecarà la sanció". L'organisme continental restarà a l'espera de convocar noves reunions per reavaluar-ne l'evolució i adoptar noves decisions si és necessari.

stats