València
Esports Futbol 05/12/2010

El València considera injusta l'expulsió d'Albelda i decideix recòrrer la targeta perquè "no eren mans"

El club considera que hi ha un "greuge comparatiu" amb la redacció de l'acta arbitral que va fer Pérez Lasa, respecte la que es va fer del Barça-Madrid del dilluns

Martí Molina
3 min
Pérez Lasa ensenya una targeta groga a Tino Costa, durant el Madrid-València

BarcelonaEl València ha decidit recórrer la targeta vermella que va veure Albelda en el partit contra el Madrid, ahir, al considerar que es tractava d'una expulsió injusta. El jugador va haver d'abandonar el terreny de joc abans d'hora (64') per doble groga. La primera per “encarar-se amb un jugador rival” i la segona per “tocar la pilota amb el braç”, segons consta a l'acta del partit que va fer l'àrbitre, Miguel Angel Pérez Lasa.

Segons explica l'agència EFE, des del club valencianista consideren que la pilota no va impactar al braç, sinó al pit del jugador; i per aquest motiu creuen que han de recórrer l'amonestació. Però aquesta no és l'única reclamació del club xe, ja que consideren que hi ha un “greuge comparatiu” en la redacció de l'acta arbitral “respecte la que es va fer del Barça-Madrid”. Si bé el club no fa explícita la jugada en qüestió, les reclamacions fan referència a l'expulsió de Sergio Ramos durant el clàssic. En el redactat d'Iturralde González, àrbitre del partit del dilluns, tan sols es va deixar constància del motiu de l'expulsió; però no es van incloure els incidents posteriors, quan el madridista va encarar-se amb els blaugranes Xavi i Puyol.

En canvi, en l'acta del Madrid-València, Pérez Lasa va destacar que, després d'ensenyar la targeta vermella a Albelda, aquest es va referir a ell i a l'assistent “posant-se la mà a la cara” i dient-li “quina cara que tens”. El València està moltes per aquest annex, ja que dóna arguments al comitè de competició per sancionar el jugador amb més d'un partit.

De fet, aquesta no ha estat una setmana tranquil·la, pel que fa a la preparació del partit; en especial des de l'entorn valencianista. Malgrat que el Madrid arribava a l'enfrontament amb l'orgull ferit, després d'encaixar un contundent 5 a 0 al Camp Nou; i el València es veia les cares amb un dels seus rivals més odiats. I, en aquest punt, convé destacar que la prèvia venia molt escalfada per part de la premsa de València (en especial el rotatiu esportiu Superdeporte) que tant criticava l'equip de Mourinho com l'àrbitre del partit, Pérez Lasa, a qui acusaven (segons les estadístiques) de ser un jutge que afavoria més al Madrid que no pas al València.

Després del partit, on els valencians es van quedar amb un home menys (injustament, segons el seu punt de vista); i d'haver vist moltes més targetes grogues que el rival (6, per només 3 del Madrid), tant l'entrenador, els jugadors, com el mateix president, van declarar-se obertament “perjudicats” per l'actuació arbitral.

Així, Unai Emery va comentar que “si demano als meus jugadors que respectin l'àrbitre, llavors em demanen respecte per ells”. L'entrenador valencianista també va tenir paraules per Mourinho, a qui li va dir que “cal que tingui valors humans”; i és que el tècnic del Reial Madrid va ser el primer en sortir a la sala de premsa, i no al revés, com acostuma a ser habitual “és una falta de respecte”, va dir Emery.

Albelda va dir que “no sé perquè m'ha expulsat. La primera targeta és per separar Pepe i a la segona no són mans”; i va afegir que “és molt fotut trobar-te en aquesta situació, després de preparar el partit durant tota la setmana”. D'altra banda, Joaquín va afegir que “marxem amb la sensació que ens han pres els punts”. I Manuel Llorente, president del club xe, va assegurar que “al Bernabeu, quan no és per l'àrbitre és per l'àrbitre”.

stats