BARÇA
Esports Futbol 11/03/2014

Kompany, defensa del City: "Aquesta pot ser l'última oportunitat per demostrar que som tan bons"

El jugador de l'equip anglès ha dit que "hem de creure en la victòria" perquè "ja hem superat situacions similars"

Gonzalo Romero
2 min
Vincent Kompany, del Manchester City, durant la roda de premsa / LLUÍS GENÉ / AFP

BarcelonaEl defensa del Manchester City, Vicent Kompany, ha analitzat el matx que disputarà el seu equip davant el Barça al Camp Nou en els vuitens de final de la Champions: "En el futbol les coses passen molt ràpid. Fa poc el Wigan ens va guanyar i el Barça ve de patir una derrota a la Lliga. L'equip que torni a guanyar tornarà a estar a dalt de tot. Tenim molta gent per capgirar l'eliminatòria, ens pot anar bé aquí a Barcelona", ha explicat Kompany fent referència al moment de forma en el que es troben els dos equips.

Kompany ha volgut restar importància al mal moment de forma dels seus davanters, tot i que ha explicat que marcar gols és l'única via per guanyar al Barça: "Tenim grans davanters. Si no marquen no és per culpa seva, és una qüestió d'equip. Si no anotem tants gols, és perquè l'equip no està fent bé les coses. Es tracta de començar a posar-se en aquesta qüestió. Tot i això sabem que hem de marcar, és el més important. Necessitem tres gols. No tenim res a perdre, hem de mirar endavant. Si marquem el primer gol, la dinàmica canviarà, és el més important", ha dit el defensa.

"Els equips juguen de forma defensiva i guanyen també. La nostra filosofia no canviarà. Serem agressius, pressionarem i serem un bon equip tant a la defensa com a l'atac. He jugat 10 anys i sempre he estat donant suport al conjunt abans d'un partit sigui quina sigui la situació. Som un equip fort quan tots som una pinya. Per jugar partits com aquest es necessita molta motivació extra, però en aquest cas crec que tothom sap el que ens juguem com a equip i com a professionals del futbol que som", ha explicat el jugador del City.

"El meu paper és important com a defensa de l'equip. És un d'aquests partits en els que m'agrada centrar-me en els davanters. Hem d'estar bé tots, no només uns pocs de l'equip. Ho hem fet abans, no seria la primera vegada que capgirem una eliminatòria semblant", ha comentat un Kompany que ha volgut deixar clar que les opcions d'aconseguir superar l'eliminatòria al Camp Nou són reals.

"El futbol és així, per això juguem a aquest esport. Emocionalment ja hem aconseguit altres coses, i hem de perseguir causes perdudes fins l'últim moment. Aquest any tenim un molt bon equip, i som un grup capaç d'oferir una d'aquestes nits tan especials que es viuen a la Champions. Abans de començar aquest viatge, tots sabíem que la situació està a les nostres mans. Si guanyem serà perquè haurem estat millors. Hem de creure en la victòria, per nosaltres, per la nostra afició", ha dit el jugador belga.

El defensa de l'equip anglès ha explicat que no es fia del suposat mal moment de forma de l'equip blaugrana: "És una cosa perillosa. A vegades et penses que tens una possibilitat i de sobte el Barça se't menja. Això és futbol. Potser pot haver una sorpresa o que es doni la mateixa situació que la setmana passada. Nosaltres hem vist una i altre vegada el partit disputat a Manchester. Estàvem còmodes fins a ser un home menys. En cap moment d'aquell partit vam mostrar el nostre potencial. Aquesta pot ser la nostra última oportunitat per demostrar que som tant bons com la gent creu i diu", ha comentat Kompany.

stats