Esports Futbol 31/05/2021

Zidane dispara contra Florentino en la seva carta de comiat

Zizou acusa el president del Reial Madrid de no tenir "memòria" i de no donar-li confiança

Quim Salvans
3 min
Zidane escoltant les opinions de Florentino.

Barcelona"M'hauria agradat que en els últims mesos la meva relació amb el club i amb el president hagués sigut una mica diferent de la d'altres entrenadors. No demanava privilegis, sinó una mica més de memòria". Així de contundent ha estat Zinedine Zidane a la seva carta de comiat, que ha fet pública al diari As, en la qual ha assenyalat Florentino Pérez, evidenciant que la relació s'havia anat diluint durant el transcurs d'aquesta temporada.

Quan el tècnic francès va abandonar la disciplina del Reial Madrid el 2018 ho va fer per la porta gran després d'alçar tres Lligues de Campions de manera consecutiva. La seva marxa va provocar un buit al madridisme que Julen Lopetegui no va ser capaç d'omplir. Florentino no va trigar a destituir el guipuscoà i a pensar que el retorn de Zizou a la banqueta del Santiago Bernabéu era la solució idònia per al conjunt merengue. Dos anys més tard, i després d'una temporada en blanc, Zidane marxa per la porta del darrere i recriminant mal tracte per part del president. "Sé que quan no guanyes has de marxar. Però aquí s'ha oblidat tot el que he construït en el dia a dia, el que he aportat en la relació amb els jugadors i amb les cent cinquanta persones que treballen al voltant de l'equip. Tinc la sensació que aquestes coses no han estat valorades i no s'ha entès que així també es manté la dinàmica d'un gran club. Fins i tot, de certa forma, se m'ha retret", deia el tècnic.

L'adeu de Zidane no només deixa tocat el seu vincle amb Florentino, sinó que també planteja un munt de dubtes sobre el futur de l'equip blanc. "Me'n vaig perquè sento que el club ja no em dona la confiança que necessito, no m'ofereix el suport per construir alguna cosa a mitjà o llarg termini", lamentava Zidane. Aquestes paraules posen interrogants a la rumorejada arribada de Kylian Mbappé aquest estiu al Madrid. El jugador francès és una de les peces més desitjades de tot el paradigma futbolístic i apoderar-se dels seus serveis no pot fer més que il·lusionar. La premsa blanca insisteix que tot està ben encaminat perquè es produeixi el fitxatge aquest estiu, però aquestes declaracions recorden el "no hi ha projecte" de Leo Messi quan parlava del futur del Barça.

Zizou també s'ha mostrat dolgut per l'actitud d'alguns periodistes durant aquesta temporada i ha acusat la cúpula blanca de filtrar missatges pessimistes a la premsa després d'una derrota. "Em feia moltíssim mal quan llegia a la premsa després d'una derrota que em farien fora si no guanyava el següent partit. Em feia mal a mi i a tot l'equip perquè aquests missatges filtrats intencionadament als mitjans de comunicació creaven interferències negatives, dubtes i malentesos amb la plantilla", deia de forma contundent el francès.

Sergio Ramos podria acabar al City de Guardiola

El madridisme viu amb incertesa el futur del club. El comiat de Zidane planteja una gran quantitat de preguntes, sumades a la possible marxa d'Eden Hazard i al debat de si Antonio Conte, Mauricio Pochettino i Raúl González són els entrenadors capaços d'il·luminar els dies a la capital espanyola. Després de la sortida de Zidane, tot apunta que el següent en marxar serà Sergio Ramos. Segons ha informat el periodista Rodrigo Fáez, el Manchester City li ha ofert un contracte de dues temporades, amb opció a una tercera i una alternativa de jugar a la Major League Soccer (MLS) a l'equip associat als citizens, el New York City. Guardiola i Ramos junts. Qui ho hauria dit quan el de Santpedor entrenava el millor Barça de la història. S'acosta un estiu mogut a Madrid.

stats