TENNIS
Esports 23/09/2014

Gala León evita "fer un debat públic sobre qüestions sexistes"

La nova capitana de l'equip espanyol de Copa Davis ha explicat que totes les opinions sobre el seu nomenament són "respectables"

Efe
2 min
Gala León en roda de premsa / EFE

SevillaLa nova capitana de l'equip espanyol de Copa Davis, Gala León, ha qualificat de "comentaris respectables" les crítiques que ha rebut després del seu nomenament, i ha assenyalat que confia a "arribar a una solució", sense necessitat de "fer un debat públic sobre qüestions sexistes". "No sóc aquí per generar un debat sexista, sinó per conquerir el títol de la competició", ha dit l'exjugadora.

Gala León ha ofert aquesta tarda, juntament amb el president de la Reial Federació Espanyola de Tennis (RFET), José Luis Escañuela, una conferència de premsa a la seu a Sevilla de la Federació Andalusa de Tennis, i no ha volgut polemitzar, perquè considera que "cadascú opina d'una manera i s'ha de fer responsable de les seves paraules".

La també directora esportiva de la RFET ha apuntat que la seva "missió no és crear un debat sexista, sinó que l'equip de Copa Davis ascendeixi al Grup Mundial i que, en segona instància, el títol torni a Espanya". L'exjugadora madrilenya també ha dit que "no és real que no conegui el circuit masculí".

"Intentaré estar en constant contacte amb els jugadors i demanar el seu màxim suport. La clau a la Copa Davis és consensuar el que necessita l'equip. Em veig al juliol asseguda a la banqueta, tant de bo no hi hagi dificultats per confeccionar l'equip i treballaré perquè aquests problemes no sorgeixin", ha afegit Gala León.

La capitana espanyola ha destacat que ha "estat a Sao Paulo dins del vestidor" i això no ha suposat "cap problema", ja que "només cal trucar a la porta i veure si estan disponibles", ha dit, i ha agraït "el reconeixement d'Andy Murray i de moltes altres persones vinculades al tennis espanyol", que l'han felicitat pel seu nou càrrec.

stats