MUNDIAL DE CLUBS
Esports 19/12/2015

Marcelo Gallardo: "Ells tenen els millors jugadors, nosaltres tenim el cor"

El tècnic del River Plate fa quatre mesos que prepara la final

T.p.
2 min
Marcelo Gallardo, entrenador del River Plate

Yokohama (enviat especial)El primer cop que Marcelo Gallardo, tècnic del River Plate, va parlar de la final contra el Barça va ser el darrer agost, ja abans de guanyar la Libertadores. “Al Japó ens espera el Barça, imagineu com seria aquest partit” va dir en una trobada amb aficionats després de superar les semifinals contra el Guaraní del Paraguai.

El ‘Muñeco’ Gallardo (Buenos Aires, 1976) pensa en la final fa quatre mesos. “Ells tenen més bons jugadors. Vull que juguin Neymar i Messi, els bons. Nosaltres tenim cor” ha dit abans de la final. ”És un partit històric per al River i el futbol argentí. Cal gaudir-ne, ha costat molt arribar fins aquí” ha afegit.

Gallardo s’estima el River amb bogeria. S’hi va formar i va ser l’únic club argentí on va jugar. La primera època,abans de marxar al Mònaco, va ser especialment gloriosa, guanyant la Libertadores el 1996. Migcampista ofensiu amb toc i visió de joc, Gallardo es va retirar al Nacional uruguaià, on va debutar com a tècnic. El 2014,va ser cridat al River per Enzo Francescoli, el director tècnic, i millor no ho ha pogut fer com a entrenador: una Sud-americana, una Recopa i una Libertadores. En total, 12 títols amb el River, 8 com a jugador i 4 com a tècnic.

Gallardo és l’únic home que ha guanyat la Libertadores al River com a tècnic i jugador. I ara busca el Mundial de clubs. “És un tècnic molt llest, es comunica bé i treballa fort. Ens ho posarà difícil” adverteix Javier Mascherano. El tècnic argentí ja ha comentat avui que “defensant, no guanyes contra el Barça. També cal atacar”.

Gallardo ha vist gairebé tots els partits oficials del Barça des de l’agost. Ha estudiat partits anteriors i ha parlat amb jugadors que s’hi han enfrontat. Fa quatre mesos que pensa en aquesta final. I, malgrat tot, segueix admetent que el Barça és el favorit per ser campió.

stats