Ciclisme
Esports 02/09/2021

El Gamoniteiru premia un atac de 'Superman' López i corona un Roglic intocable

El colombià s'imposa en un cim on per moments el vallesà De la Cruz ha aspirat al triomf

2 min
"Superman" López ha guanyat al cim asturià del Gamoniteiru

BarcelonaPrimoz Roglic guanyarà la Vuelta Ciclista a Espanya, Superman López sempre serà recordat com el primer a coronar el Gamoniteiru i David de la Cruz tornarà a casa amb el cap ben alt. L’etapa reina de la Vuelta Ciclista a Espanya, amb més de 162 km entre Salas i l’alt del Gamoniteiru, s’havia dissenyat pensant en oferir als aficionats al ciclisme un espectacle com els d’altres èpoques. Un recorregut entre la boira d’un cim asturià on la Vuelta mai havia pujat que va servir per confirmar el domini d’un Primoz Roglic que per poc no fa doblet, després d’haver guanyat dimecres als llacs de Covadonga.

L’eslovè de 31 anys, camí de guanyar la Vuelta per tercer cop consecutiu, ha controlat sempre l'etapa des de darrere. I només un atac valent del colombià del Movistar Miguel Ángel López a cinc quilòmetres del final l'ha sorprès una mica. Superman López va treure 14 segons a Roglic quan va arribar a un cim fred, tapat per la boira, després de grimpar per una carretera estreta que no espanta un colombià que sembla donar el millor d'ell mateix, quan la carretera és dura. López va treure'n 20 al seu company d’equip, el mallorquí Enric Mas, que ha defensat la segona posició a la general a falta de tres etapes. López segueix tercer, mentre que un altre colombià, Egan Bernal, no va poder esgarrapar el segon per acostar-se al podi tot i intentar-ho un cop darrere l’altre amb els seus atacs.

Al ciclisme només guanya un corredor, però altres poden marxar amb el cap alt, com Bernal i el sabadellenc del UAE David de la Cruz, que ha atacat a 30 km de l’arribada a l'alt de la Segá, i ha arribat a somiar en el que hauria sigut un triomf èpic després d'enxampar un altre ciclista amb el cor gegant, l'australià Michael Storer, que portava una bona estona tot sol, contra tot. Al final, el vallesà ha estat enxampat per López a 3 km del final i ara és onzè a la general, amb opcions de treure el cap entre els 10 primers de la general.

Cap dels dos va poder aturar el pas de López, que ha donat al Movistar un triomf d'etapa important, just el dia que es confirmava que perdien Carlos Verona. Sense triomfs i amb la sensació que no havien pogut donar resposta a Roglic dimecres, els Movistar han celebrat el triomf d'un ciclista nascut al bressol de tants escaladors colombians, el Boyacá. López, que ja va guanyar al coll de la Loze del Tour del 2020, així com en dues etapes de muntanya de la Vuelta del 2017, es confirma com un dels millors escaladors del grup actualment, camí del que serà el seu tercer podi en una Vuelta gran. Abans ja ho ha sigut tant a la Vuelta com al Giro. Li falta el Tour.

A la classificació general Roglic treu 2.30 a Mas i 2.53 a López. La 19a etapa, de mitja muntanya, serà entre Tapia de Casariegos i Monforte de Lemos, de 191,2 km. 

stats