BARÇA
Esports 13/06/2013

Gay de Liébana creu que Messi pot evitar anar a judici si regularitza el cas

Gay de Liébana ha atribuït la querella presentada per la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona a la "estratègia fiscal" dels assessors del jugador

Efe
1 min
L’economista i professor de la UB, Josep Maria Gay de Liébana / RAC1.ORG

BarcelonaEl professor d'Economia de la Universitat de Barcelona (UB) Josep Maria Gay de Liébana, expert en fiscalitat d'esportistes, opina que Messi, a qui la Fiscalia ha denunciat per un presumpte frau fiscal de 4,1 milions d'euros, pot evitar anar a judici si pacta regularitzar la seva situació. En una entrevista a l'emissora RAC1, Gay de Liébana ha atribuït la querella presentada per la Fiscalia de Delictes Econòmics de Barcelona a la "estratègia fiscal" dels assessors del jugador, perquè "la velocitat amb que s'inventa, es modifica i s'arregla la normativa fiscal ha estat més ràpida que la velocitat amb què s'ha modificat l'estratègia fiscal de Leo Messi".

"Em sorprèn que el muntatge dels advocats, que són bons, hagi acabat en disputa", ha assenyalat l'economista en referència al bufet d'advocats Juárez Veciana, els lletrats que assessoren el davanter blaugrana. Segons Gay de Liébana, "amb Cristiano Ronaldo no passaria res perquè ell és no resident i per tant tributa a Espanya pel que cobra i genera aquí, però Messi és resident (a Gavà) i ha de Tributari tot a Espanya i al tipus màxim el 56% ". "Es pot evitar anar a judici, tot i que quan s'arriba a aquesta situació generalment és perquè s'han esgotat totes les vies de diàleg", ha assenyalat l'expert, que ha advertit que hi ha risc que Messi vagi a la presó. "Però no crec que vagi a la presó perquè abans es pot liquidar i regularitzar la situació".

L'economista ha recordat que no és el primer jugador del Barça al que inspeccionen i que els professionals de primer nivell de l'esport d'elit "són contribuents fora del que és normal, són màquines de fer diners".

stats