FUTBOL
Esports 05/06/2017

Girona es rendeix als peus d’un equip històric

Els carrers de la ciutat es van omplir amb milers de persones per celebrar l’inoblidable ascens a Primera

Jordi Bofill
3 min
La celebració del Girona

GironaPassaven pocs minuts de les 18 hores quan un autocar descobert va sortir de Montilivi disposat a celebrar, com l’ocasió mereixia, una fita històrica. Al seu damunt, els protagonistes que formen part del millor Girona de la història ballaven, cantaven, saltaven i saludaven els aficionats, aplegats per fer costat a un equip que la nit abans havia assolit l’ascens a la Primera Divisió. El punt de partida, l’estadi que tants cops ha vist plorar un equip i una afició maltractats pel destí durant els darrers anys. Un destí que, per fi, ha claudicat a base de tossuderia i convicció. I de fer bé la feina. Perquè si alguna cosa ha fet aquest Girona és els deures. Ahir, però, tocava aparcar-ho tot i celebrar-ho amb aquells que han fet costat quan tot semblava fosc.

Els jugadors del Girona, destensats després d’unes setmanes que s’han fet massa llargues esperant l’ascens, no van deixar res per celebrar en la rua organitzada per Estrella Damm, patrocinador del club. El primer recorregut va fer parada a l’Ajuntament, situat a la Plaça del Vi i on els jugadors hi van arribar a peu des de la Pujada del Pont de Pedra. Allà van seguir palpant l’emoció i la gratitud d’una afició rendida als peus d’uns herois que van ser rebuts amb tots els honors per l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas –vestida amb els colors del Girona-, i la resta de regidors, per acabar dirigint-se als seus aficionats a través del balcó consistorial.

Sota els balls protagonitzats per Jordi Balcells –el preparador físic- i Mojica, la ciutat de Girona va embogir en el punt més àlgid de la festa. Escortat pel càntic de “a Primera, a Primera”, Pablo Machín va ser el centre de totes les mirades. Després que Delfí Geli agraís la tasca realitzada per “tots aquells que han contribuït a aquest somni”, el tècnic sorià va protagonitzar una de les anècdotes de la jornada quan va ampliar el que va dir fa unes setmanes a Montilivi. “Fa dos mesos us vaig dir que se’m posava dura quan animàveu a Montilivi, no us voleu ni imaginar com la tinc ara!”. Ja més calmat, l’entrenador del Girona va llançar un repte a tots els presents: “Sempre he cregut que per aconseguir grans gestes primer les hem de somiar i després treballar-les. Us demano que seguiu somiant i nosaltres seguirem treballant per tornar aquí a celebrar més èxits”.

Els desitjos, però, no van acabar aquí. Fran Sandaza va ser el primer en obrir la llauna de l’eufòria. “L’any que ve anirem a la Lliga de Campions”. Després d’ell, van ser Portu i Jota –l’encarregat de material- qui van prometre disputar la màxima competició europea, mentre l’afició feia una crida al Barça i al Madrid, recordant que el Girona ja és de Primera. Felipe i Richy van posar el to emotiu, tal com ja va passar damunt la gespa de Montilivi aquest diumenge, en dos discursos que van deixar entreveure el seu més que possible comiat després d’haver gravat a foc el seu nom al club gironí.

Els confetis blanc i vermells van posar fi als actes i els protagonistes es van dirigir fins al passeig de la Copa on la festa va seguir amb un concert que va incloure, entre d’altres, grups com Els Amics de les Arts, Sopa de Cabra i The Gruixut’s.

L’alcaldessa va parlar del futur

Al matí, Marta Madrenas va ser una de les protagonistes del programa ‘El món a RAC1’, dirigit per Jordi Basté des del CaixaForum de Girona. Allà, l’alcaldessa va confessar, tal com ja ha fet en altres ocasions, que “fa temps que l’Ajuntament està treballant per ajudar el club en el que faci falta”. “És molt important tenir un equip a l’elit dins el territori”, va dir abans de donar les seves claus del per què interessa tenir el Girona a Primera: “Aquest ascens interessa per l’esport base, per la injecció d’orgull que suposa i també per les inversions econòmiques que es produiran”.

Un dels primers objectius serà dur a terme l’ampliació de Montilivi, actualment de poc més de 9.000 espectadors. Des de fa dies s’estan fent els estudis geo-tècnics per intentar situar les graderies supletòries a la zona de preferent. Més endavant, la zona que es veuria beneficiada seria el gol nord, tot i que l’alcaldessa va deixar clar que, “ara per ara, no es té intenció d’arribar a les 15.000 localitats que demana la Lliga”. “Si tot va bé, augmentarem l’aforament en dues fases: una inicial d’entre 2.500 i 3.000 espectadors i una posterior de 3.000 més”. Madrenas també va confirmar la millora en els accessos a Montilivi i als lavabos. “Ho pensàvem fer de totes maneres”. L’alcaldessa es va referir també a la possibilitat que el Manchester City, dirigit per Ferran Soriano i amb Pep Guardiola a la banqueta, i la catalana Mediapro entrin en l’accionariat del conjunt gironí. “Ens estaria molt bé que formessin part d’aquest projecte, volem empreses serioses, potents i musculades”,va admetre Madrenas.

stats