Defensar l'escut del Girona a qualsevol racó del planeta

Recentment el club gironí ha dut a terme accions socials a Mali i a l'Uruguai

Jordi Bofill
2 min
Els nois de Mali vestint la samarreta del Girona

GIRONAEl Girona no només es viu a Girona. L'expansió que ha tingut l'entitat en els últims anys, en col·laboració amb aquell inoblidable ascens a Primera, ha provocat que el món miri cap a la ciutat gironina. Avui no només els nens nascuts al territori donen suport a l'equip de Míchel; també ho fan criatures de tots els continents, com a Mali i a l'Uruguai, on els ídols locals, Ibrahima Kebe i Cristhian Stuani, vesteixen de blanc-i-vermell.

La setmana passada, integrants de la direcció esportiva van desplaçar-se a Mali per presenciar un torneig de futbol formatiu organitzat per l'acadèmia que va veure els primers passos de Kebe. Van repartir equipacions i van estar atents a l'aparador de luxe que suposa la seva presència per als futbolistes locals, que no reserven esforços perquè saben que fer el salt a Europa no costa tant com abans. A Bamako el referent és Kebe, que va aterrar a Montilivi després de ser observat en un torneig, com els protagonistes d'aquesta història. Fitxat per reforçar el juvenil el 2019, s'ha consolidat a la primera plantilla. Quan va aterrar a Catalunya, però, desconeixia on era Girona. "No en sabia res, ho vaig haver de buscar a Google", ha dit sempre.

Ara fa de mirall per als jugadors que somien ser com ell, nois als quals el nom del club no se'ls fa estrany i que vesteixen la seva samarreta. Criats en camps de terra, juguen descalços fins als 14 anys. Quan arriben a aquesta edat és quan, en paraules seves, "mereixen" portar botes. El fet de competir sense pretén explotar les seves habilitats individuals, buscant els límits de la sensibilitat futbolística i descobrint un camí que Kebe els ha ensenyat que pot arribar a ser real.

L'Eivissa visita Montilivi

Durant les vacances de Nadal, el Girona ja havia fet una acció social semblant gràcies a la figura de Cristhian Stuani. Aprofitant la seva estada a l'Uruguai, el màxim golejador del club en categories professionals es va acostar als seus orígens, l'Atenas de Tala, per entregar equipacions als nens locals. "És molt especial, aquí vaig néixer com a futbolista", assegurava l'estrella d'un conjunt que encadena dues victòries consecutives i aquest dissabte rep l'Eivissa a Montilivi (21 hores, Movistar LaLiga).

stats