PRIMERA DIVISIÓ

Montilivi esclata en el robatori al Girona: 'Així, així, així guanya el Madrid'

Gil Manzano i Del Cerro Grande anul·len un gol a Yangel Herrera per un fora de joc en una acció diferent de la decisiva

3 min
Savinho, demanant una falta

GIRONAEs pot planificar poc, a la vida. Et trenques el cap hores i hores rumiant quina és la millor decisió per segons què, i normalment no serveix per res. Bé, per perdre el temps, per això sí que serveix. Perquè el Girona no intuïa ni la lesió de Dovbyk ni que el VAR li pisparia un gol a Yangel Herrera per un fora de joc en una jugada diferent de la decisiva. Tampoc, que expulsarien Míchel, que no s'asseurà a la banqueta del Bernabéu. Montilivi, enrabiat, va acabar cantant: 'Així, així, així guanya el Madrid' en l'empat del Girona contra la Reial Societat (0-0).

Després d'un mercat d'hivern en què la direcció esportiva va començar volent un migcampista per acabar temptejant centrals i no fitxar a ningú en dues zones en què les absències poden provocar que la plantilla coixegi i no sigui capaç d'aguantar el ritme que la lluita pel lideratge li exigeix, ningú no s'hauria imaginat mai que els problemes potser els tindria a la davantera. La baixa de Dovbyk, el màxim golejador de la Lliga amb catorze gols, fa que tot tremoli, a Montilivi.

D'amagat, divendres les converses entre els integrants del primer equip eren monopolitzades per l'estat físic del punta ucraïnès. Ningú no ho va voler fer públic, ni Míchel en la roda de premsa, que Dovbyk té el menisc afectat. La transparència mai ha estat una virtut dels clubs. S'ho va fer en els minuts finals de la sessió i, en un primer moment, va encendre totes les alarmes. Malgrat que encara no hi ha terminis exactes, sembla que no és tan greu com va donar a entendre de bon principi. Això sí, fa de mal dir assegurar o no que participarà en els dos següents partits, vitals per descobrir les opcions reals dels blanc-i-vermells pel títol, en les visites dissabte al Santiago Bernabéu contra el Madrid, i a San Mamés d'aquí a quinze dies. Amb la Reial Societat, el va substituir Portu.

Fora de joc trenta-set segons abans

Però tornem al fet que no cal fer tants plans, perquè té gràcia. El Girona, que al principi de campionat queia simpàtic, fa setmanes que juga amb foc per acabar fent nosa. N'esteu segurs que als poders grossos els agrada veure'l tan amunt? No es pot dir que, generalment, estigui patint arbitratges en contra, perquè seria faltar a la veritat. Però de tant en tant apareixen jugades dubtoses en què quan es contempla la decisió posterior, no saben si els estan prenent el pèl. Va passar al camp del Betis, on un córner que no era córner li va prendre dos punts al darrer minut. I contra el conjunt d'Imanol, amb Gil Manzano al camp i Del Cerro Grande al VAR, es va repetir, anul·lat un gol a Yangel Herrera perquè al principi de la tercera jugada anterior, hi havia un fora de joc previ de Savinho, que s'havia inventat una cullera exquisida. Mai havien necessitat tirar tan enrere un vídeo, trenta-set segons en aquest cas, per extreure'n una conclusió. Fins que li ha passat al Girona. Però és que no era ni el mateix atac, perquè n'hi ha dos posteriors. I si la jugada no és la mateixa, no s'hauria d'anul·lar o caldria revisar tots els partits milions de vegades.

I això per no parlar del Madrid-Almeria, que no cal mencionar-lo encara que ho fem. A Montilivi tothom el té present perquè la gent sap que, tot i excel·lir com ho estan fent, quan arribi l'hora de la veritat, hi haurà altres factors a part del futbol que determinaran si el Girona podrà o no ser considerat seriosament un candidat. Perquè en una lluita entre Madrid i Girona tan igualada, una falta aquí, una targeta allà, un gol anul·lat aquí o un gol no invalidat allà, pot decantar-ho tot. Cada detall compta, aquest any. Cada punt costarà sang.

Ho va intentar fins al final, el Girona, dominat i encomanat a Gazzaniga. Tot hauria canviat si Valery no hagués perdonat en un temps afegit amb les revolucions al límit. Però també si no s'hagués anul·lat la rematada de Yangel Herrera, que es perdrà el duel al Bernabéu en veure la cinquena groga. Com Blind, aquest amb el partit acabat. Tampoc no hi serà Míchel, que va ser expulsat per protestar. Creieu que és casualitat?

  • Girona: Gazzaniga, Yan Couto, Èric Garcia, Blind, Miguel, Aleix Garcia (Jhon Solís, 80'), Yangel Herrera, Iván Martín (Pablo Torre, 70'), Tsygankov (Valery, 80'), Savinho i Portu (Stuani, 70'). Entrenador: Míchel Sánchez.
  • Reial Societat: Remiro, Odriozola (Aramburu, 4'), Zubeldia, Pacheco, Javi Galán, Zubimendi, Turrientes (Merino, 52'), Becker (Barrene, 52'), Brais Méndez (Olasagasti, 87'), André Silva (Sadiq, 87') i Oyarzabal. Entrenador: Imanol Alguacil.
  • Gols: Cap.
  • Àrbitre: Gil Manzano (Comitè Extremeny).
  • Targetes grogues: Turrientes (21'), Brais Méndez (45+1'), Imanol Alguacil (45+1'), Zubeldia (64'), Yangel Herrera (88'), Blind (90+6').
  • Targetes vermelles: Míchel Sánchez (89').
  • Estadi: Montilivi, 13.756 espectadors.
stats