PRIMERA DIVISIÓ
Esports Girona FC 17/06/2023

De sobreviure a dos infarts a ser futurible del Girona

L'equip gironí negocia l'arribada de Daley Blind, que acaba contracte amb el Bayern de Munic

3 min
Daley Blind, en bicicleta, durant aquesta Nations League amb els Països Baixos

GIRONAEl mercat de fitxatges del Girona està cridant l'atenció. Si la primera peça va ser Marc Bartra, que desitja desvincular-se del Trabzonspor turc per acabar a Montilivi, la segona és Daley Blind, un futbolista internacional amb els Països Baixos que actualment està disputant la Nations League i que ha quedat lliure, perquè no renovarà el contracte que se li acaba amb el Bayern de Munic. El central, de fet, ja ha passat per la ciutat i, segons va avançar l'Esportiu, ha visitat les instal·lacions del Girona. Sens dubte seria una incorporació de renom, perquè disposa d'un prestigi i un currículum que gairebé no té cap dels integrants de la plantilla dirigida per Míchel Sánchez.

Amb 33 anys, Blind esgota les seves últimes passes vestit de curt i té ganes de tastar la lliga espanyola. El Girona, d'altra banda, està necessitat del perfil que l'holandès li ofereix: un futbolista contrastat i polivalent que ocupa posicions que aquest estiu quedaran buides i s'han de reforçar. Si a més és a cost zero, molt millor. Al futbolista el representa l'agència Sports Entertainment Group (SEG), on hi ha Pere Guardiola, un dels propietaris del Girona. SEG també duu Viktor Tsygankov, fitxat el mercat d'hivern passat.

Blind, que pot actuar tant de central com de lateral esquerre i fins i tot de pivot, ha passat bona part de la seva trajectòria esportiva a l'Ajax, on el seu pare, Danny Blind, va ser una llegenda en la dècada dels noranta, i també ha militat en el Manchester United. El més cridaner, però, és que ha sobreviscut a dos infarts.

"Veia a tothom mirant-me amb por", explicava el futbolista al documental Never again standing still estrenat abans del Mundial de Qatar, on va participar. Blind va sentir-se marejat en un Ajax-València de Champions del desembre del 2019. Les proves, però, van revelar que havia patit una inflamació del múscul cardíac amb el consegüent trastorn del ritme cardíac que, de fet, pronosticava que la seva trajectòria futbolística s'havia acabat. Afortunadament, es van equivocar.

Un cop detectat el problema, els metges van implantar-li un desfibril·lador cardioversor implantable (DCI) al pit per detectar un batec cardíac irregular i administrar una descàrrega que li salvi la vida en cas d'una aturada cardíaca sobtada. És el mateix dispositiu que va permetre a Christian Eriksen reprendre la seva trajectòria esportiva després de l'aturada cardíaca que va tenir durant el Dinamarca-Finlàndia de l'Eurocopa 2021.

Una recaiguda inesperada

Blind no va poder entrenar-se amb els seus companys fins a mitjan febrer del 2020. I en ple agost, vuit mesos després del primer incident, i durant un amistós Ajax-Hertha, alguna cosa va tornar a fallar. "EL DCI es va disparar", va dir Erik Ten Hag, llavors entrenador de l'equip holandès. El jugador, que va caure desplomat sense cap motiu aparent, va poder abandonar la gespa sense ajuda al cap d'uns minuts.

"És una cosa que portes amb tu cada dia. T'aixeques amb això, vas a treballar, et prens el medicament. Sempre és amb tu. Potser va passar un any que vaig entrar en un terreny de joc i no hi vaig pensar", confessava Blind, que des de llavors ha pogut continuar practicant esport al màxim nivell i fent vida normal sense cap mena de problema. "Em sento molt en forma i puc fer tot el que una persona pot fer. De tant en tant em toca fer-me alguna revisió, però mentre tingui el dispositiu intentaré treure-li el màxim profit". Podria ser a Montilivi.

stats