FÓRMULA 1
Esports 19/04/2015

El Gran Premi de Bahrain de F-1, en 5 moments clau

Lewis Hamilton ha aconseguit el tercer triomf de la temporada per davant de Kimi Räikkönen i de Nico Rosberg

Nuria García
3 min
Lewis Hamilton celebra el triomf a Bahrain / AHMED JADALLAH / REUTERS

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit de nou el triomf en el Gran Premi de Bahrain. Al podi l'han acompanyat Kimi Räikkönen, que ha fet una gran cursa, i Nico Rosberg. El britànic és encara més líder de Mundial. Aquests han estat els cinc moments clau de la cursa:

  1. Hamilton, sense rivalL'estat anímic i de forma de Lewis Hamilton és espectacular. El britànic creix cursa darrere cursa i ningú és capaç de fer-li ombra amb regularitat (només Vettel, a Malàisia, el va sorprendre). Té entre cella i cella revalidar el títol i sumar la tercera corona i vol enllestir la feina com és aviat millor. A Bahrain, ha tancat el cap de setmana amb la 'pole' i un nou triomf: cap errada i el cap fred en els moments decisius per ser encara més líder del Mundial.
  2. L'atreviment de Rosberg i l'error finalTot i que en la sortida no ha estat especialment encertat, Nico Rosberg ha demostrat després que pot ser un pilot agressiu i que pot fer avançaments al límit. Així ho ha mostrat amb Vettel després de les dues aturades als boxes que han fet els dos pilots: el de Ferrari sempre el superava als tallers, però Rosberg l'avançava a la pista. El seu punt d'avançament favorit ha estat el primer revolt, al final de la recta principal. Allà ha superat Vettel en dues ocasions, però al final, després de perdre els nervis amb el seu equip per ràdio ("No em dieu més a quina distància tinc Räikkönen", els ha dit quan li deien que el finlandès s'apropava) ha comès una errada just en el primer revolt i ha obert la porta a Räikkönen, que ha acabat segon. Al podi, l'alemany ha explicat que s'havia quedat sense frens en les dues últimes voltes.
  3. L'estratègia de Räikkönen li dóna el podiMentre Lewis Hamilton i Nico Rosberg copiaven l'estratègia de Vettel, Räikkönen ha decidit quedar-se a la pista quatre voltes més abans de fer la primera aturada a boxes. Així, a les acaballes, amb pneumàtics frescos, el finlandès ha estat capaç de retallar 19 segons a Rosberg. El finlandès ha arribat a rodar dos segons més ràpid que els Mercedes per volta i al final ha pogut tornar a pujar al podi, on no s'hi enfilava des del Gran Premi de Corea del Sud del 2013, quan encara vestia els colors de Lotus.
  4. Vettel: desconcentració i adéu al podiNo ha estat una cursa plàcida per a l'alemany de Ferrari, i això que el segon lloc en els entrenaments oficials semblava que li permetia plantar cara als Mercedes. Vettel, que tot i fer bona l'estratègia i sortir sempre de boxes per davant de Rosberg no aconseguia mantenir el segon lloc, ha comès dues errades que han estat decisives per fer-lo caure del podi. La primera, a l'inici, quan s'ha passat de frenada i Rosberg s'ha enganxat per acabar-lo superant una volta més tard. I la segona, a les acaballes, quan ha trepitjat la grava, ha fet malbé l'aleró davanter i ha hagut d'entrar a boxes a canviar-lo. Cau del podi, però els Ferrari han tornat a demostrar que poden donar guerra.
  5. Problemes de fiabilitat de McLarenFernando Alonso ha acabat a les portes dels punts. L'asturià, onzè, espera que a Montmeló el seu McLaren respongui una mica millor i faci un pas endavant. "Hem de pujar el nivell pel que fa a la fiabilitat", deia Alonso, després de la cursa. L'asturià es mostrava "optimista" per haver acabat a una posició dels punts, però lamentava que el seu company, Jenson Button, no hagués pogut ni prendre la sortida. El McLaren de Button seguia amb els problemes elèctrics que el van acompanyar durant tots els entrenaments lliures i els oficials i l'equip va decidir no sortir per seguretat.
stats