Esports 21/07/2019

Guerra oberta entre Zidane i Bale

El tècnic del Madrid vol desfer-se ja del gal·lès, a qui des d'Anglaterra situen a l'òrbita del PSG

Xavi Hernández Navarro
2 min
Guerra oberta entre Zidane i Bale

BarcelonaL’incòmode estira-i-arronsa en què s’ha convertit la relació entre el Reial Madrid i Gareth Bale ha viscut un capítol clau, possiblement definitiu, aquest cap de setmana. Coincidint amb l’estrena de l’equip blanc a la gira que està fent aquests dies per terres nord-americanes, Zinedine Zidane va fer un pas endavant. En primer lloc, deixant l’extrem gal·lès fora de la convocatòria per al partit contra el Bayern de Munic, segellat amb derrota madridista (3-1). I després, a la sala de premsa, instant-lo a trobar una solució immediata per perdre’l de vista el més aviat possible. “Bale ha quedat fora de la llista perquè el Madrid està tractant la seva sortida. No és res personal, però he de prendre decisions i arriba un moment que toca canviar. Si pot marxar demà, millor”, va sentenciar l’entrenador francès, que des que va tornar a la banqueta del Bernabéu no ha trobat la manera de refer el seu vincle amb Bale. De fet, des que es van retrobar al mes de març, la davallada ha sigut constant. D’aquí que el conflicte ja no tingui remei.

La convivència entre Zidane i l’atacant britànic seria encara més impossible tenint en compte la dura resposta de l’agent del jugador a les últimes declaracions de l’entrenador. Jonathan Barnett va concedir ahir una breu entrevista a l’agència AFP per dir que Zidane “és una vergonya perquè no respecta tot el que Bale ha fet pel Madrid” i, alhora, per admetre que s’està bellugant per trobar-li un nou equip al seu representat, que té contracte en vigor amb el Madrid fins al juny del 2022, una clàusula de rescissió de 1.000 milions d’euros i en cobra més de 15 nets per temporada. Aquestes xifres tan elevades limiten els possibles destins d’un futbolista que, a més, acaba de complir 30 anys.

Tot i això, la rumorologia sobre el futur de Bale no s’ha fet esperar i The Independent ja el situa a l’òrbita del PSG, que l’acceptaria com a moneda de canvi per traspassar Neymar al Reial Madrid sumant-hi una quantitat econòmica. Cal recordar que el gal·lès va ser l’alternativa que Florentino va trobar l’any 2013 per compensar el fitxatge del davanter brasiler pel Barça. Per tant, si es fes aquesta operació, el president blanc tancaria el cercle sis anys després.

Rodrygo i poc més

Sobre la gespa, el Madrid no va oferir bones sensacions en el primer test de pretemporada. Amb una alineació inicial amb molt poques sorpreses, el conjunt de Zidane va caure davant del Bayern de Munic a Houston. Coman, Lewandowski i Gnabry van avançar els bavaresos, que arribaven a la cita més rodats. I a les acaballes, el jove Rodrygo Goes va retallar el marcador final amb un golàs de falta directa. El Madrid jugarà aquesta setmana contra l’Arsenal i l’Atlètic de Madrid.

stats