FÓRMULA 1
Esports 02/11/2014

Hamilton guanya el Gran Premi dels Estats Units i s'apropa al seu segon títol

El britànic ha aconseguit el seu cinquè triomf consecutiu i es converteix en el setè pilot que guanya cinc curses consecutives o més

Nuria García
1 min
Lewis Hamilton supera Nico Rosberg amb un interior / JIM WATSON / AFP PHOTO

BarcelonaLewis Hamilton ha aconseguit el triomf en el Gran Premi dels Estats Units que s'ha disputat aquest diumenge a Austin. El pilot britànic, que segueix líder del Mundial, s'acosta al seu segon títol mundial i, a falta de dues curses (cal comptar que l'última, a Abu Dhabi, puntua doble), té 24 punts d'avantatge respecte al seu company d'equip, l'alemany Nico Rosberg.

Amb el triomf a Austin, Hamilton aconsegueix guanyar la cinquena cursa consecutiva i es converteix en el setè pilot de tota la història que ho aconsegueix, per darrere de Vettel (9), Alberto Ascari (7), Schumacher (7, 6 i 5), Jack Brabham (5), Jim Clark (5) i Nigel Mansell (5). Tot i això, Hamilton no podrà ser campió al Brasil i haurà d'esperar fins a Abu Dhabi per tenir la primera possibilitat de coronar-se campió.

Rosberg ha arrencat primer i ha mantingut la primera posició fins a la volta 24. Llavors, després del primer pas pels boxs, Hamilton s'ha enganxat a l'alemany i l'ha superat amb un interior després d'apurar la frenada millor que Rosberg. El britànic, un cop s'ha situat primer, s'ha escapat sol al capdavant de la cursa fins a creuar la línia de meta com a guanyador.

Rosberg ha acabat segon, seguit de Daniel Ricciardo. De fet, Felipe Massa ha ocupat durant bona part de la cursa la tercera posició, però un error als boxs (els seus mecànics han trigat més del compte) li ha fet perdre el podi.

Sebastian Vettel, que ha arrencat des del 'pit lane' després de canviar la unitat de potència, ha acabat vuitè després de protagonitzar durant les últimes voltes una bonica lluita amb Fernando Alonso, que finalment ha estat cinquè, just per darrere de Valtteri Bottas.

stats