FÓRMULA 1
Esports 24/07/2016

Hamilton guanya a Hongria i ja és líder del Mundial

Cursa brillant del pilot anglès, que guanya per cinquè cop a Hungaroring i supera Rosberg a la classificació

Martí Molina
2 min
Lewis Hamilton, just abans de la cursa a Hongria

BarcelonaCop d'autoritat de Lewis Hamilton, que ha guanyat a Hongria i s'ha situat líder del mundial de Fórmula 1. El pilot anglès ha fet una cursa prefecta, dominant sempre la situació i creuant la línia de meta per davant del seu company d'equip. Rosberg, segon, ha cedit la posició de privilegi al certamen, i el podi l'ha completat Daniel Ricciardo.

Ha estat una cursa força ensopida en els primers compassos, perjudicada per un traçat on és difícil avançar. Només l'estratègia dels equips ha posat una mica d'emoció a la prova, tot i que al final les posicions no s'han mogut gaire.

Rosberg sortia des de la 'pole' però no ha pogut defensar la posició, víctima d'una mala sortida. Hamilton l'ha avançat i ha pogut començar una cursa en solitari que l'ha conduït fins al graó més alt del podi. Un triomf que li permet esgarrapar set punts més al seu company d'equip i situar-se líder.

De fet, Hamilton ha administrat bé l'avantatge. Quan ha estat necessari ha premut l'accelerador per distanciar-se, i quan ha calgut ha conduït amb suavitat per conservar els pneumàtics. Una carrera intel·ligent i perfectament executada per algú que ja suma cinc triomfs a Hungaroring, el que més.

Al darrere, Rosberg, que no ha fet un bon inici i ha hagut de defensar la segona posició pels atacs de Ricciardo. Quan l'alemany se n'ha desempallegat, ha iniciat la persecució contra Hamilton, però ha acabat sent estèril, sense opcions reals de superar-lo.

L'emoció de debò, en aquesta cursa, ha estat als boxs. A falta d'avançaments, estratègia, i aquí és on els Red Bull i els Ferrari s'han disputat l'última posició del podi. Els equips han modificat l'estratègia en funció del que passava a la pista i al tram final s'hi ha arribat amb Ricciardo unes dècimes per davant de Vettel. L'alemany ho ha intentat, però sense rectes llargues ni capacitat per agafar el rebuf, no ha pogut superar-lo.

Una situació similar a la lluita Räikkönen-Verstappen. Al primer tram de la carrera, el finlandès ha aguantat bé les envestides de l'holandès. Després s'ha girat la truita i ha estat Verstappen qui ha anat per davant. Räikkönen ho ha provat de totes les formes i Verstappen s'ha defensat al límit del reglament. Fins i tot els dos pilots s'han tocat, però els comissaris no han intervingut.

Hamilton s'ha imposat per davant de Rosberg, Ricciardo ha completat el podi i Vettel, Verstappen i Räikkönen han completat les sis primeres posicions.

Al darrere, destaca la cursa que ha fet Fernando Alonso, que gràcies a la millora del seu McLaren ha aconseguit una més que meritòria setena posició, seguit de Carlos Sainz.

El circ de la Fórmula 1 no s'atura i el cap de setmana que ve hi torna a haver Gran Premi. Serà a Alemanya, a casa de Mercedes, on es viurà un altre capítol de la rivalitat entre Hamilton i Rosberg.

stats