RCD Espanyol
Esports 21/03/2022

Els hereus de Tamudo i De la Peña acosten l’Espanyol a la permanència (1-0)

De Tomás, a passada de Darder, marca un gol clau que dona tranquil·litat als blanc-i-blaus

RdT i Darder celebren el gol marcat pel madrileny contra el Mallorca

BarcelonaL’Espanyol marxarà a l’aturada per seleccions amb la feina gairebé feta. Els blanc-i-blaus han deixat pràcticament encarrilada la permanència virtual després d’imposar-se per la mínima (1-0) a un Mallorca més dominador que incisiu. Respira el conjunt de Vicente Moreno després de tancar amb bona nota un mes de març en què han sumat set dels nou punts en joc davant de rivals de la zona baixa com el Getafe, el Llevant i el Mallorca. L’any del retorn a Primera, l’Espanyol no haurà de patir per conservar la categoria.

El triomf contra el Mallorca s’explica, en bona part, gràcies a l’associació entre dos protagonistes habituals, Darder i De Tomás, dos jugadors superlatius que van tornar a justificar per què Luis Enrique els segueix amb tanta atenció. El d’Artà va tornar a oferir un recital, marcant els temps al mig amb conduccions, canvis d’orientació i passades clau com la que va servir al punta madrileny. Poc abans del descans, Darder va iniciar un contraatac amb una arrencada potent, es va frenar per desempallegar-se d’un defensa i, tot seguit, va filtrar una deliciosa passada a l’espai per a RDT, que va resoldre amb èxit amb un xut creuat.

La meitat de les passades de gol que ha firmat Darder enguany les ha donat a RDT. La resta, a Puado, Morlanes, Pedrosa i Cabaco (pròpia porteria). La societat que formen el balear i el madrileny recorda força la que formaven fa uns anys De la Peña i Tamudo. “És un dels companys amb qui tinc més afinitat; sé en tot moment què farà sempre, per això ens trobem”, va assegurar el madrileny al finalitzar el partit. De Tomás va apuntar que espera que el gol l’ajudi a recuperar confiança després d’algunes setmanes en què ha viscut “problemes fora del camp que la gent no coneix”.

Vuitena assistència de Darder, que ja és el tercer màxim assistent de la Lliga (només superat per les 11 de Benzema i les nou de Trejo), i catorzè gol de De Tomás, segon màxim golejador de la Lliga només superat per Benzema (22).

De la Peña va repartir 11 assistències en 205 partits com a blanc-i-blau. Darder ja n’acumula 19 en 195 partits. De Tomás (42 gols en 82 partits) té encara força lluny els registres golejadors de Tamudo (140 gols en 340 partits). Això sí, la seva ràtio és força millor: 0,5 i 0,4 gols per duel, respectivament. Darder i RDT són, segurament, els millors representants de l’ambició que la grada exigeix implementar en el projecte del club.

Oier, heroi inesperat

El partit contra el Mallorca va tenir un heroi inesperat: Oier Olazábal. El porter basc va entrar al descans en el lloc de Diego López, que es va ressentir de les molèsties musculars que arrossegava al llarg de la setmana i que li van impedir seguir jugant a la segona part. L’entrada d’Oier, que jugava els primers minuts oficials d’aquest curs, va resultar clau per mantenir l’avantatge. El basc va evitar amb una sensacional estirada l’empat de Muriqi en una gran rematada de cap.

El missatge de Vicente Moreno, apostant per ell, va semblar clar: ara cal prioritzar el present, assegurar la permanència i, més endavant, ja tindrà minuts Joan Garcia, el que està cridat a ser el porter de la pròxima dècada de l’Espanyol, i que no havia estat gaire encertat en les seves últimes actuacions. Si els blanc-i-blaus van acabar el partit patint, va ser perquè van repetit un guió força freqüent aquest curs en els partits com a local: s’avança en el marcador, cedeix la iniciativa al rival i, per no rematar el partit, acaba demanant l’hora. L’Espanyol deixa encarrilada la permanència allunyant-se a 10 punts d’un Mallorca que s’enfonsa després d’obtenir la sisena derrota consecutiva. Els de Luis García Plaza cauen a posicions de descens després de la victòria del Cadis.