VELA
Esports 15/01/2015

El veler 'Hugo Boss', el favorit per guanyar la Barcelona World Race, trenca el pal i abandona

Un error en l'aparell al sud-est de Salvador de Bahia ha estat el causant del trencament

Efe
1 min
L'Hugo Boss durant la regata / BARCELONA WORLD RACE

BarcelonaEl veler 'Hugo Boss' del britànic Alex Thomson i el català Pepe Ribes, líder de la Barcelona World Race, ha trencat el seu pal a les 22:01 d'aquest dimecres a la nit i ha abandonat la prova. L'Hugo Boss' navegava a unes 370 milles (685 km) al sud-est de Salvador de Bahia (Brasil) sota vents moderats del Sud-est d'uns 14 nusos (26 km/h) i una mitjana de 14,8 nusos (27,4 km/h.) rumb al Sud-oest, quan un error en l'aparell ha provocat el trencament del pal, caient una part d'aquest a l'aigua. Malgrat tot, no hi han hagut danys personals.

Els dos patrons i l'equip de terra estan avaluant com portar el vaixell al punt de recalada més proper, que probablement sigui el port de Salvador de Bahia. Stewart Hosford, director gerent de l'Alex Thomson Racing, ha assenyalat aquesta matinada: "Després d'un començament tan prometedor de la Barcelona World Race, això és un gran cop. Ens hem estat preparant per a aquesta regata durant més d'un any, però desafortunadament en la vela oceànica aquest tipus d'avaries succeeixen de vegades".

"Ara només vull que els dos regatistes estiguin fora de perill, però reconec que tant ells com tots nosaltres estem molt disgustats pel que ha passat", ha afegit. "L'Alex i el Pepe estaven fent un treball superb en aquesta regata i, després d'haver parlat amb tots dos, puc dir que estan desolats perquè una fallada de l'aparell hagi acabat amb la seva regata", ha conclòs.

stats