Esports 07/06/2016

Isidre Esteve tornarà al Dakar vuit anys després amb un cotxe adaptat

El pilot d'Oliana competirà amb un cotxe competitiu on disposarà d'un coixí intel·ligent per mitigar les molèsties físiques

R.r.
1 min
Isidre Esteve ha anunciat el retorn al Dakar 2017

BarcelonaVuit anys després de la seva darrera participació, el pilot Isidre Esteve tornarà a competir l'any vinent al Dakar 2017, on dirigirà un Mitsubishi Montero T1 amb els colors de KH7 Sport, equip que li ha cedit l'oportunitat de fer possible el seu retorn. El cotxe, que disposarà d'un coixí intel·ligent per mitigar les molèsties físiques que pugui adquirir, està adaptat a Esteve, que ara fa una dècada va patir un accident que el va deixar tetraplègic, i el va obligar a anar en cadira de rodes.

Esteve va tornar el 2009, però aleshores va patir més de l'esperat, ja que el SsangYong que pilotava li va provocar úlceres i nafres causades per les moltes hores que passava al volant en etapes del Dakar. Aquests contratemps es veuen ara solucionats amb un cotxe adaptat per a l'ocasió.

"Quan vaig acabar el Dakar del 2009 pensava que no tornaria, que això ja no era per a mi. Gràcies al món del motor, la discapacitat no és un problema per competir al màxim nivell", ha apuntat el pilot, que ha reconegut que no es planteja guanyar: "Hi anirem amb la sensació d'haver fet els deures, encara que sabem que hi ha 35 cotxes oficials molt competitius, i nosaltres formem part d'un segon grup".

stats